Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2001
Persberichten Stad Utrecht, 12.15 uur

Gewapende overval Utrechtseweg

UTRECHT zie extra persbericht op vrijdag 3 augustus 2001.

Controle op autogordels

UTRECHT Op de kruising van de Eykmanlaan met de Jordanlaan werd vrijdagochtend een autogordelcontrole gehouden tussen half tien en elf uur. Er werden 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders of inzittenden die geen autogordel droegen. De hoogte van de boete: 90 gulden.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT Vrijdagavond ontving de politie van het district Utrecht Noord diverse meldingen van bewoners aan de Hanoidreef over een penetrante lucht die in de buurt hing.
Snel werd een onderzoek in de buurt ingesteld waarna omstreeks elf uur werd binnengetreden in een huis aan de Hanoidreef waar een complete hennepkwekerij bleek te staan.
Bijna vierhonderd hennepplanten werden aangetroffen en diverse apparatuur om de plantage te laten draaien (filters, ventilatoren, etc.).
De politie nam alles in beslag. De eigenaar van de hennepkwekerij werd niet aangetroffen, het onderzoek naar hem zal worden voortgezet.

Burenruzie loopt uit de hand

UTRECHT Tussen een aantal buurtbewoners op de Trumanlaan ontstond vrijdagavond onenigheid door wederzijdse irritaties. De ruzie liep zo hoog op dat een 16-jarige jongen op straat met een mes werd gestoken in zijn hand; hiervoor moest hij worden behandeld in het ziekenhuis. Nadat een aantal bewoners zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor, keerde de rust terug. Met de bewoners is afgesproken dat zij niet het recht in eigen hand nemen als zij overlast ervaren van de buren, maar hiervoor contact opnemen met de wijkpolitie.

Mannen verzetten zich tegen aanhouding
UTRECHT Twee mannen uit Utrecht (22 en 18 jaar oud) werden vrijdag rond middernacht aangehouden op het Neude omdat zij zich beledigend en agressief gedroegen naar de politie.
Kort voor de aanhouding hadden twee surveillerende agenten de mannen in een auto twee maal door de binnenstad zien rijden waarbij de bestuurder onnodig veel gas gaf en geen autogordel droeg. Zij vroegen de bestuurder zijn auto aan de kant van de weg te zetten en hen zijn rijbewijs te overhandigen. De 22-jarige bestuurder beledigde vervolgens de agenten en werd agressief. Na een aantal malen de man te hebben gemaand te stoppen met beledigen, werd besloten de man aan te houden. Hier verzette hij zich echter hevig tegen waarna een worsteling ontstond tussen de man en de agenten waarbij de man gewond raakte. Hij kon uiteindelijk worden geboeid en werd overgebracht naar het politiebureau.
De 18-jarige inzittende reageerde furieus op de aanhouding van zijn vriend, beledigde eveneens de agenten en sloeg een van hen. Hij werd met de wapenstok op afstand gehouden en even later eveneens aangehouden.
Het tweetal is ingesloten op het politiebureau.

Met slok op achter het stuur
UTRECHT Een 20-jarige Utrechter werd zaterdagochtend omstreeks half zes aangehouden in de Kanaalstraat met een alcoholpromillage van 1,4 in zijn bloed.
Surveillerende agenten zagen de man wegrijden vanaf de Oudenoord, via de Daalsetunnel, waar hij slingerend reed en een paar keer een stoeprand raakte.
Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.