Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.20 uur
Openlijke geweldpleging

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag om drie uur vond er op de Markt een ruzie om een taxi plaats. Een 33-jarige man uit Finland had samen met broer uit Veendendaal (leeftijd onbekend) zijn uit vriendin Veenendaal (leeftijd onbekend) een taxi besteld om naar huis te gaan.
Toen de taxi arriveerde werd de vriendin hard opzij geduwd door een nog onbekende man die daarna in de taxi plaatsnam. De jongens spraken hem aan op zijn gedrag, waarop de man uit Finland een paar klappen kreeg en de verdachte alsnog weg reed met de taxi. Het slachtoffer uit Finland hield aan het voorval een gebroken neus en een losse tand over. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed op de bromfiets

RHENEN In de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart over één controleerden surveillerende agenten een bromfietser op het gebruik van alcohol. De man, een 18-jarige inwoner van Veenendaal, moest een blaastest doen. Omdat deze aangaf dat de man teveel alcohol gedronken had, werd hij aangehouden en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalysetest. De man had een alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam. Dat leverde hem een rijverbod van drie uur en een boete van 160 gulden op.

Ongeluk

RHENEN Vrijdagavond om kwart voor elf is er op een boot die aan de Rijnkade lag een ongeluk gebeurd. Een 17-jarig meisje uit Wijk en Aalburg was door een ruitje van de machinekamer van de boot vier meter naar beneden gevallen. Het meisje had een pijnlijke rug en is door de ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd voor onderzoek.

Snelheidscontrole

RHENEN Vrijdagochtend tussen half acht en half twaalf heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg. Van de 2140 gecontroleerde voertuigen reden er 384 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid lag op 83 km/u.