Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.30 uur
Onder invloed op de bromfiets

AMERSFOORT Vrijdagavond zagen surveillerende agenten op het Neptunusplein een bromfietser rijden zonder helm. De agenten roken bij de man, een 23-jarige inwoner van Amersfoort, een alcohollucht. Hij moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij inderdaad teveel gedronken had. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalysetest.

De test gaf aan dat hij een alcoholpromillage van 1,7 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van acht uur en een boete van 600 gulden op.

Flink wat glaasjes op

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart over twaalf zagen surveillerende agenten een bromfietser over de Ringweg Randenbroek slingeren. De man, een 30-jarige inwoner van Amersfoort, werd staande gehouden voor een blaastest. De test gaf aan dat de man teveel gedronken had en moest meekomen voor een ademanalysetest op het bureau.

Hij bleek een alcoholpromillage van 2,3 in zijn lichaam te hebben en bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Het leverde de man een rijverbod van 12 uur op en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT Vrijdagavond om kwart voor tien kreeg de politie een melding dat een beschonken man op het Neptunusplein overlast vervoorzaakte. Op het plein trof de politie een 43-jarige man uit Amersfoort aan die duidelijk te diep in het glaasje gekeken had en het nodig vond om mensen lastig te vallen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap, waarna hij thuis is afgeleverd om zijn roes uit te slapen.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Vrijdagavond heeft de politie van kwart over negen tot kwart over tien een snelheidscontrole op de Middenweg en Randweg. Van de 70 gecontroleerde voertuigen reden er 15 te hard. Eén van de voertuigen reed zelfs 46 km te hard. Eén bestuurder kreeg een proces verbaal uitgereikt voor het rijden met mistlicht.