Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 15.15 u) Zaterdag, 4 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; schennispleging
Afgelopen vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat aan de Zwingelput in Maastricht een potloodventer een 51-jarige vrouw uit Maastricht zijn geslachtsdeel had getoond. Een tweetal mannen die te hulp waren geschoten renden de schennispleger achterna teneinde hem aan de politie te kunnen overdragen. Daarbij schopte de schennispleger naar een van hen en gooide op een gegeven moment met een trottoirtegel naar de ander (die de tegel wist te ontwijken). De schennispleger wist te ontkomen doch de gewaarschuwde politie die een onderzoek instelt heeft op basis van het opgegeven signalement vermoedens omtrent diens identiteit en is naar hem op zoek.

Maastricht; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Bergerstraat in Maastricht. Totaal werden daarbij 321 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 51 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) hadden overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km p/u.

Maastricht; aangehouden
Een 32-jarige man uit Maastricht ontdekte afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan het Vrijthof in Maastricht iemand die met zijn hand in zijn broekzak zat. De Maastrichtenaar wist daarbij vermoedelijk net op tijd zijn beurs veilig te stellen en waarschuwde meteen de eigenaar van de lokaliteit. Die hebben de verdachte en nog een andere man die vermoedelijk bij hem hoorde overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. De beide aangehouden verdachten, twee (jonge)mannen uit Maastricht (17 / 18) werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige verdachte werd na een eerste onderzoek in vrijheid gesteld en de ander, de 17-jarige jongeman werd op verdenking van poging diefstal / zakkenrollerij ingesloten. Bij de invrijheidsstelling van de 18-jarige jongeman begeleidde een politie-agent hem naar buiten waarop deze plotseling naar de agent sloeg. De man werd meteen aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; indringer op bedrijfsterrein
Personeel van beveiligingsbedrijf trof afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op een bedrijfsterrein aan de Karveelweg in Maastricht een man aan die zich op het bedrijfsterrein bevond / het bedrijfsterrein was binnengedrongen. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de verdachte, een 30-jarige man uit Maastricht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; straatroof
Een 20-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer bevond zich vanmorgen, zaterdagmorgenvroeg omstreeks 07.00 uur op het Duboisdomein in Maastricht toen een tweetal onbekende mannen kwam aangelopen waarvan een van hen een mes tegen zijn rug hield. Vervolgens beroofde het tweetal onder bedreiging met het mes het slachtoffer van een mapje met papieren en een bankpasje. Met de buit liepen beide straatrovers (geschatte leeftijd tussen de 20 en 25 jaar en beiden circa 1,80 /
1,85 mtr. lang) er vandoor in de richting van het tunneltje onder de Kennedybrug. Een van de straatrovers, zwarte haren (scheiding in het midden) was gekleed in een witte jas met blauwe motieven met op de mouwen het woord Nicholson. De ander, eveneens zwarte haren echter kort/stekelig, droeg een zwarte glimmende leren jas en een donkerkleurige broek. De politie stelt een onderzoek in.