Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 15.30 u) Zaterdag, 4 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen/Merkelbeek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen vrijdag op de John F Kennedylaan in Heerlen en op de Kerkstraat in Merkelbeel radarsnelheidscontroles gehouden. Daarbij werden in Heerlen totaal 345 voertuigbestuurders gecontroleerd en in Merkelbeek totaal 155 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Heerlen totaal 94 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Merkelbeek reden 63 voertuigbestuurders te hard. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km p/u.

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag thuis bij zijn woning een 45-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt ervan verdacht die vrijdagmiddag op de Parallelweg in Heerlen met zijn auto tegen de achterzijde van een autobus (lijnbus) te zijn gebotst. Toen de buschauffeur aangaf de politie erbij te halen reed de automobilist er vandoor zonder zijn identiteitsgegevens bekend te maken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had, ruim vier maal zoveel dan maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt verder onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft ook het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobilist uit Heerlen. Bij controle vanmorgen/zaterdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur op de Oranje Nassaustraat in Heerlen bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim vijf maal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim, 2,6 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat iemand op een parkeerplaats aan de Hoppenhof in Heerlen in een geparkeerde auto aan het inbreken was. Vermoedelijk omdat die zich ontdekt wist sprong hij uit de auto en maakte dat hij wegkwam. De politie die snel terplaatse ging trof vlakbij een 19-jarige jongeman uit Hoensbroek aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Die werd op verdenking van de gepleegde auto-inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat op die parkeerplaats ook nog in enkele andere aldaar geparkeerde autos was ingebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; Inbreker aangehouden
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een restaurant In de Cramer in Heerlen. Een inbreker had een ruit vernield en was het restaurant binnengedrongen. De inbreker is met een paar flessen alcoholische drank aan de haal gegaan. De politie heeft even later op de Pijperstraat een 39-jarige man aangehouden op verdenking van deze restaurant-inbraak. Die bleek bij controle flessen drank bij zich te hebben die vermoedelijk van deze inbraak afkomstig zijn. De drank werd inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de inbraak bekend en de politie stelt verder onderzoek in.

Hulsberg; lastig
Bij controle/toezicht afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht ter hoogte van een feesttent aan de Kampstraat in Aerensgenhout heeft de politie een 26-jarige man uit Gulpen aangehouden. Die bleef de politie lastigvallen en weigerde zich te verwijderen/weg te gaan, dit ondanks herhaaldelijk gegeven politiebevelen daartoe. De lastige / recalcitrante verdachte (de politie vermoedt dat alcoholgebruik in het spel is) werd uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.