Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 15.30 u) Zaterdag, 4 augustus 2001

District Sittard

Geleen/Sittard; gesignaleerd
De politie heeft afgelopen vrijdagavond op de Carmelietenstraat in Geleen 43-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De politie kreeg namelijk een melding dat er aldaar iemand op de weg lag. Toen de politie terplaatse kwam bleek de verdachte zelf al te zijn opgestaan en stond met zeer onvaste benen op de stoep. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar bij nadere controle bleek dat de man gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal ruim drieduizend gulden. Als hij die niet kan of wil betalen blijft hij ingesloten, dit in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (zon 45 dagen). Overigens heeft de politie afgelopen vrijdagmiddag in Sittard ook een 20-jarige man aangehouden. Die bleek namelijk na controle gesignaleerd te staan voor een gevangenisstraf van 14 dagen (rechterlijk vonnis) die hij nog moet ondergaan. De Sittardenaar werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf werd ingesloten.

Stein; bouwkeet
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 03.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Sanderboutlaan in Stein. Bleek dat op een bouwterrein een keet van een bouwfirma in brand stond. De bouwkeet is geheel uitgebrand. Op het terrein staan meerdere bouwketen, waarvan de politie aanwijzingen heeft dat daarin is ingebroken (vermoedelijk niets gestolen). De politie stelt een nader onderzoek in.