Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.45 u) Zaterdag, 4 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Mucherveldstraat in Kerkrade van een 36-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Kerkradenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Verder onderzoek wees uit dat de Kerkradenaar in mei ook al eens voor een soortgelijk delict was geverbaliseerd waarbij de politie zijn rijbewijs had ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake het onder invloed besuren van een motorvoertuig en terzake het besturen van een motorvoertuig terwijl het rijbewijs is ingevorderd.
De politie heeft overigens afgelopen vrijdagavond een 24-jarige vrouw uit Kerkrade bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle die vrijdagavond op de Voorterstraat in Kerkrade bleek dat de Kerkraadse onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij bijna 0,6 promille alcohol in haar bloed had.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht op de Kampstraat in Landgraaf van een 46-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft afgelopen vrijdagavond thuis in zijn woning een 18-jarige man uit Landgraaf aangehouden op verdenking van een doorrijding na aanrijding. De man wordt ervan verdacht die vrijdagavond Aan de Voegelsjtang in Landgraaf met zijn auto tegen een boom te zijn gebotst en daarna te zijn weggereden. Bleek ook dat de verdachte onder invloed was. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Er vindt verder onderzoek plaats.

Landgraaf; stroomstootwapen
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding van een overvalpoging aan de Valkweg in Landgraaf. Bleek dat een onbekende man een bedrijfspand aldaar was binnengelopen en een personeelslid met een busje gas (vermoedelijk traangas) in het gezicht had gespoten. Het personeelslid greep de overvaller meteen vast echter die haalde een stroomstootwapen tevoorschijn en hield dat tegen de nek van het personeelslid. De overvaller wist zich vervolgens los te rukken en, eenmaal buiten in een auto (zonder buit) er vandoor te gaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de overvaller.