Politiebericht Eindhoven e.o. 4-08-2001
2e persbericht 4 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen na steekpartij aangehouden
In een woning aan de Roosje Vosstraat is zaterdag om 12.05 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een kwartier eerder in een winkel aan de Langdonkenstraat een 33-jarige man met een mes in de schouder heeft gestoken. Het slachtoffer werkt in de winkel en stond met zijn collegas te praten. De jongen was de winkel ingekomen en was recht op het slachtoffer toegelopen. Hij begon het slachtoffer te slaan en te schoppen en hij stak hem even later met een mes in de schouder. Daarna liep hij hard de winkel uit en reed op een fiets weg. Een getuige wist dat de dader een broer was van een ex-werknemer. Deze ex-collega woont op de Roosje Vosstraat. Daar werd de verdachte aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan de steekwond. Hij kon daarna het ziekenhuis verlaten.

Helmond: Inbraak in berging
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de berging van een woning aan de Adonislaan. De deur is opengebroken. De eigenaar mist twee fietsen met twee kinderzitjes, een decoupeerzaag, een boormachine en een workmate. De waarde is bijna fl. 3.000,=.

Helmond: Autoradios gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een bedrijf aan de Europaweg vier autoradios gestolen. Er is een ruit vernield en uit een demonstratiekolom zijn de vier radios uitgehaald. De kolom en een andere radio werden flink beschadigd. De gestolen radios zijn ruim fl. 2.300,= waard. De waarde van de vernielde radio is fl. 700,=.

Helmond: Portemonnee gerold
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur is in de Elzaspassage de portemonnee van een 64-jarige vrouw uit Ommel gerold. Zij had haar portemonnee met ongeveer fl. 40,= in haar handtas.

Oirschot: In de sloot
Een 23-jarige vrouw uit Boxtel is zaterdag om 6.55 uur met haar auto in de sloot beland. De vrouw reed over de Spoordonkseweg en reed, mogelijk door slaap overmand, de sloot in. Ze raakte niet gewond. De vrouw bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,3 promille. Zij kreeg een proces-verbaal.

Budel: Verkeerscontroles


- Zaterdag tussen 11.00 en 11.40 uur is op de Midbuulweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 20 passanten reden er 5 te snel. De snelste reed zelfs 122 km/u. terwijl 50 toegestaan is.


- Op de Nieuwstraat is tussen 10.15 en 10.45 uur een autogordelcontrole gehouden. Er zijn 30 voertuigen gecontroleerd. 8 bestuurders droegen de gordel niet en kregen een bon.

Deurne: Twee automobilisten gewond
Bij een aanrijding op de kruising Schommerveld Houtenhoekweg zijn zaterdag om 9.10 uur de bestuurders van twee personenautos gewond geraakt. Beiden zijn met nekletsel in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen. Een 67-jarige man uit Deurne reed met zijn auto over de Schommerveld en gaf op de kruising geen voorrang aan een personenauto die bestuurd werd door een 41-jarige man uit Milheeze.

Someren: Jongen zwaar mishandeld
Een jongen uit Asten (leeftijd onbekend) is zaterdag rond 2.30 uur ernstig mishandeld op de Kanaalstraat in Someren. De jongen fietste daar met twee vrienden, beiden 18 jaar oud en ook afkomstig uit Asten. Vlakbij de Dorpsstraat zien zij een groep van ongeveer tien jongeren. Bij het passeren worden over en weer opmerkingen geplaatst. Een aantal jongeren komen op de fietsers af en zij vallen hen aan. Daarbij wordt de jongen uit Asten van de fiets getrokken en in het gezicht geslagen en geschopt. Ook de twee 18-jarigen worden geslagen. De drie fietsers zijn met de ambulance naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht. De jongen, waarvan de leeftijd niet bekend is, is met een zware hersenschudding en breuken in het gezicht opgenomen. Hij is buiten kennis. De andere twee konden na behandeling naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling en zoekt getuigen.

Deurne: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een autobus en een personenauto zijn drie personen gewond geraakt. De aanrijding gebeurde zaterdag om 5.15 uur op de kruising Nachtegaalweg Wittedijk. Een 27-jarige automobilist uit Deurne reed over de Wittedijk en gaf op de kruising geen voorrang aan een autobus met een 49-jarige man uit Deurne achter het stuur. De bestuurder van de auto en twee inzittende vrouwen van 18 jaar uit Deurne en 24 jaar uit IJsselstein werden uit de auto geslingerd. De bestuurder is met rug- en heupletsel in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. Daar is ook een bloedproef van hem genomen. De vrouw uit Deurne is met ernstig letsel in het St Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen. Zij ligt in coma. De vrouw uit IJsselstein is ter observatie in het ziekenhuis in Venray opgenomen. De politie zoekt getuigen.

Geldrop: Tas geroofd
Zaterdag om 12.45 uur is op Papenvoort de tas van een 69-jarige Geldropse vrouw geroofd. De vrouw fietste daar en een bromfietser rukte de boodschappentas uit haar hand. In de tas zat een portemonnee met fl. 5,= en enkele pasjes, 4 halve broden en wat vleeswaren met een waarde van ongeveer fl. 20,=. De dader reed met zijn buit weg over de Rielsedijk.

Geldrop: Tuingereedschap gestolen
Vanuit een tuinhuisje achter een woning aan de Sporkehout is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 15.00 uur tuingereedschap gestolen. Het tuinhek is opengebroken. De bewoner mist een bladzuiger en twee snoeischaren.

Beek en Donk: Portemonnee gestolen
Vanuit een woning aan de Dijkstraat is vrijdag tussen 10.30 en 14.00 uur een portemonnee met ruim fl. 100,= gestolen. Dat is waarschijnlijk gebeurd toen de bewoonster in de tuin bezig was. Zij had de achterdeur open staan vanwege de hitte.