GLP BRAND PUBLICITY

Ferrari Formule 1 opent demonstratie Marlboro Masters

Zandvoort, 1 augustus 2001. Autosportliefhebbers kijken reikhalzend uit naar komend weekeinde. Op 4 en 5 augustus vindt op Circuit Park Zandvoort de elfde editie van de Marlboro Masters of Formula 3 plaats, het onbetwiste hoogtepunt op de Nederlandse racekalender. Een vast onderdeel tijdens dit evenement is het spectaculaire demonstratieprogramma. Uiteraard speelt het Marlboro World Championship Team (MWCT), inclusief het Ferrari Fomule 1 team, een hoofdrol in dit programma.

De Marlboro Masters is voor racefans de enige gelegenheid om tussen de Duitse en de Hongaarse Grand Prix een Ferrari Formule 1 bolide in actie te zien. Testrijder Luca Badoer geeft op beide dagen een demonstratie met de Ferrari F1-2000, de auto waarmee Michael Schumacher vorig jaar de wereldtitel won. Op zaterdag krijgt Badoer gezelschap van Freddy Loix en Carlos Checa. Op zondag is viervoudig wereldkampioen rally Tommi Mäkinen aanwezig met zijn Mitsubishi Lancer Evo. Daarnaast zijn zondag beide coureurs van het Marlboro Yamaha wegrace-team aanwezig: Carlos Checa en Max Biaggi, de kersverse winnaar van de 500 cc-race tijdens de Dutch TT in Assen.

Bovendien komt op beide dagen de Amerikaan Randy Mamola in actie met een tweezits-versie van de Yamaha 500 cc Grand Prix-machine. Hij zal een aantal passagiers, waaronder enkele bekende Nederlanders, de belevenis van hun leven geven. Tenslotte is er op zondag een demonstratie van de achtcilinder toerwagens uit de DTM, het Duits toerwagenkampioenschap, dat op 23 september aanstaande een race op Circuit Park Zandvoort zal rijden. Tijdens de Marlboro Masters krijgen de bezoekers een voorproefje van dit spektakel, inclusief de Nederlandse DTM-coureur Christijan Albers met zijn Mercedes-Benz. Ook zullen een Abt-Audi en een Opel deelnemen aan de demonstratie.

Niet minder dan 46 coureurs uit 16 landen zijn ingeschreven voor deelname aan het hoogtepunt van het evenement: de Marlboro Masters of Formula 3. Onder de deelnemers zijn alle toprijders uit het Brits, Duits en Frans Formule 3-kampioenschap, plus de eerste twee uit de Japanse titelstrijd. Nooit eerder kwamen zoveel internationale toppers uit de Formule 3 naar Zandvoort om uit te maken wie met de wisseltrofee naar huis mag gaan. De status die de Marlboro Masters heeft, blijkt uit het feit dat er tijdens het eerste weekeinde van augustus nergens anders een Formule 3-wedstrijd plaatsvindt. Zo hebben alle teams en rijders dus de mogelijkheid om in Zandvoort aan de start te verschijnen.

De Marlboro Masters vond in 1991 voor de eerste maal plaats als een gezamenlijk initiatief van Circuit Park Zandvoort en Marlboro. Het idee om, halverwege het seizoen, een internationale invitatierace te houden voor de beste coureurs uit de diverse Europese Formule 3-competities sloeg direct aan en in de loop der jaren groeide het Zandvoortse evenement uit tot een must voor coureurs op hun weg naar de top.

Inmiddels is de status van de Marlboro Masters internationaal gevestigd en zijn de ogen van de autosport-experts op Zandvoort gericht wanneer daar de tweeliter Formule 3-motoren gestart worden. Want dat succes tijdens de Marlboro Masters een goede aanbeveling op het CV van iedere rijder is, geldt als vaststaand feit. Inmiddels hebben vele deelnemers aan de Marlboro Masters hun weg naar de Formule
1 gevonden: David Coulthard, Rubens Barrichello, Luca Badoer, Jos Verstappen en Ralf Schumacher zijn slechts enkele voorbeelden.

De toegangsprijs voor de Marlboro Masters bedraagt in de voorverkoop nlg. 35,= voor het gehele weekeinde (zaterdag en zondag). Kaarten zijn verkrijgbaar via de grotere Shell-stations en de voorverkoopadressen van Ticketbox (telefoon 0900-9393 (75 cent per minuut) of Internet: www.ticketbox.nl). Aan de kassa van Circuit Park Zandvoort zijn tijdens het evenement kaarten te koop voor nlg 40,-.

Noot voor de redactie (