Ingezonden persbericht

PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Inhoud uitzending zaterdag 4 augustus 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

TELESCOOP MAGAZINE

+ Draadloos internet op Schiphol

De luchthaven Schiphol heeft een Europese primeur: het is de eerst luchthaven waar reizigers draadloos via hun eigen laptop kunnen internetten. Het bedrijf Attingo, dat al langer internettoegang aanbiedt via een computers op de luchthaven, maakt Schiphol gereed voor draadloos internet. Nu gaat het nog om een beperkt deel van de vertrekhal, maar in de toekomst moet draadloos internet over de gehele luchthaven mogelijk zijn. Het enige wat de reiziger nodig heeft is een laptop met een draadloze netwerkkaart. Verslaggever Dirkjan van Ittersum was op Schiphol en nam samen met de initiatiefnemer de proef op de som.

+ De historie van Dolby

De derde en laatste aflevering in de serie over Dolby. Het bedrijf werd in de jaren '70 bekend door de onderdrukking van ruis op cassetterecorders, Dolby B genaamd. Op dit moment
zijn de Dolby Surround systemen speerpunt voor het bedrijf. Oprichter is Ray Dolby, die het bedrijf in 1965 startte. Dolby heeft een sleutelrol gespeeld bij de verbetering van opnametechnieken. Ook in de filmindustrie heeft het bedrijf een belangrijke rol gespeeld. TeleScoop maakte opnamen op het hoofdkantoor in San Francisco. Dit maal aandacht voor de toekomst van surround sound.

+ PC-4U

Teleac/NOT zendt deze week het laatste deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen.

Deel 10: Appels, peren, kolen stoven
Windows is niet de enige systeemsoftware. Er zijn ook alternatieven. Wat zijn de mogelijkheden en eventuele problemen? Aandacht voor 'BeOS' en 'Linux', twee bekende alternatieven voor Windows. Thijs Stalenhoef, een bekende ontwerper van 3D- graphics, vertelt over zijn ervaringen met BeOS en Linux.

+ Verder in de uitzending

Ook in de uitzending aandacht voor een producttest, dit maal een test van de iBook door MacFan.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Pieter Kuipers en Nelleke Rademaker

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296; pieter.kuipers@teleacnot.nl

----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm