Dubbel raceprogramma voor 'vliegensvlugge' familie Bleekemolen

Zandvoort/Francorchamps, 30 juli 2001. De autocoureurs Jeroen, Sebastiaan en Michael Bleekemolen staat een erg hectisch raceweekeinde te wachten. De racefamilie uit Aerdenhout neemt op 4 en 5 augustus zowel deel aan de 24 uren van Francorchamps als aan de Fly You Clio Renault Sport Cup op Circuit Park Zandvoort. Op zondag wordt de familie per helikopter naar Zandvoort vervoerd.

Michael Bleekemolen (51) en zijn zoons Jeroen (19) en Sebastiaan (22) nemen dit seizoen zowel aan de nationale Fly You Clio Renault Sport Cup als aan de internationale FIA GT serie deel.
Op 4 en 5 augustus staat voor beide competitieve klassen een race op het programma. De FIA GT serie rijdt van zaterdag tot zondag 16:00 uur de 24 uren van Francorchamps op het gelijknamige circuit in de Belgische Ardennen. Jeroen Bleekemolen bestuurt met Mike Hezemans en gastrijder Thierry Tassin (B) de eerste Chrysler Viper van team Carsport Holland, Sebastiaan en Michael delen met Francorchamps-routinier Jean-Michel Martin de tweede Viper van het team.
Op zondag begint om 17:15 uur op Circuit Park Zandvoort de derde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup. De race is de afsluiting van de Marlboro Masters. Jeroen Bleekemolen voert in deze klasse het tussenklassement aan.

"Op Francorchamps rijden onze teamgenoten het laatste deel van de race, zodat wij op zondag tijdig per helikopter naar Zandvoort kunnen vertrekken. Het moet mogelijk zijn om daar op tijd aan te komen", aldus Sebastiaan. "De trainingen en de start van de race op Francorchamps zijn geen probleem. Donderdag trainen we met de Vipers op Francorchamps, vrijdag vindt de enige kwalificatietraining van de Clio Cup plaats. We kunnen dus al op vrijdag naar België afreizen om ons daar rustig voor te bereiden op de 24-uursrace."

Jeroen ziet in beide races goede kansen op een ereplaats voor zichzelf en zijn familieleden. "Mike (Hezemans, red) en ik hebben onlangs een race gewonnen in het FIA GT kampioenschap, mijn vader en Sebastiaan zijn al een keer als tweede geëindigd. De in een 24-uursrace zo belangrijke betrouwbaarheid van de auto's is in orde, zo is onze verwachting. Een podiumplaats is dus zeker mogelijk. In de Clio Cup is Team Bleekemolen momenteel het sterkste team, samen met onze teamgenoot Jeroen Reijntjens staan we met vier rijders in de top zeven van het klassement. Mijn doel tijdens de Marlboro Masters is het verdedigen van mijn eerste plaats in het tussenklassement, bij voorkeur natuurlijk met een zege."

Michael ziet een eventuele podiumplaats op Francorchamps als een 'probleem'. "Tijdens de huldiging in België na afloop van de 24-uursrace zijn wij als het goed is al bijna in Zandvoort. Als er een podiumplaats inzit moeten we in de slotfase van de race maar enkele stand-ins regelen die onze bekers in ontvangst nemen."

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.