Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 31 juli 2001

NOB in touw tijdens tijdens Dance Valley 2001
Multichannel: registratie voor TV, radio en internet

Op zaterdag 4 augustus a.s. vindt op het recreatiegebied Spaarnwoude de zevende editie plaats van Dance Valley, hét festival van dance minnend Nederland maar ook daarbuiten. In opdracht van United Dance Company en in samenwerking met The Music Factory, de producenten No Strezz en DefCom, verzorgt NOB Bright Alley de totale internettechniek. Cinevideogroep - een dochterbedrijf van NOB - heeft de registratie van dit event in handen en NOB Audio neemt de geluidsregistratie voor zijn rekening.

Vorig jaar werd Dance Valley voor het eerst live - en met succes - door NOB Bright Alley op internet uitgezonden. De organisatie heeft wederom NOB Bright Alley benaderd voor de webcast van de komende editie. Dit jaar worden twee videosignalen en twee audiostreams ingezet om alle bijzonderheden van Dance Valley te registreren. Bezoekers van www.dancevalley.nl die niet in de gelegenheid zijn het festival te bezoeken, kunnen het festival zo toch live meemaken. Tevens zijn de hoogtepunten na afloop van het festival on-demand op de site beschikbaar.

NOB Bright Alley neemt de technische dienstverlening van de webcast voor haar rekening. Het bedrijf comprimeert het audio/videosignaal en zorgt ervoor dat het materiaal over internet gedistribueerd kan worden. Dat gebeurt zowel voor smalband- als voor breedband internet. Surfnet stelt een anderhalf Mb stream ter beschikking. Uitverkorenen, dat zijn vooral studenten, die via www.surfnet.nl naar Dance Valley kijken, ontvangen daarmee dan ook uitstekende kwaliteit - vergelijkbaar met VHS - op hun pc. De bezoekers van www.dancevalley.nl hebben 150 Kb/s tot hun beschikking.

Op het festivalterrein worden 15 arena's ingericht. Van daaruit brengen ca. hondervijftig dj's de hele dag diverse dance-stromingen ten gehore aan de 80.000 bezoekers die tijdens het festival worden verwacht. Variërend van Club en Techno, tot Drum 'n Bass, Hardhouse tot Ambient. Om vast in de stemming te komen, zijn op de www.dancevalley.nl de highlights van vorig jaar nog terug te zien.

Over Bright Alley (www.brightalley.com)
Bright Alley loopt voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op communicatie- en mediagebied. Als baanbrekend onderdeel van NOB combineert het bedrijf jarenlange ervaring in (audiovisuele) content met knowhow van nieuwe media en multichanneling. Bright Alley beweegt zich op het gebied van nieuwe media waar internet, mobiel, tv en radio steeds meer samenkomen. Het bedrijf is specialist op het gebied van e-communication, knowledge & learning, e-mail marketing, webcasting, iTV, en smal- en breedbandig internet. Met de unit Mobile is het bedrijf actief op het vlak van mobiele toepassingen voor SMS, WAP, GPRS en UMTS. Bright Alley levert facilitaire diensten voor iTV en verzorgt de ontwikkeling van verrijkte tv-programma's, de bouw van iTV-portals, interactive design, systeemintegratie en program management.