Ingezonden persbericht


GTI levert elektrische installatie bergingsponton Koersk

Bunnik, 1 augustus 2001

In september bergt Mammoet / Smit International de Russische onderzeeër Koersk. Voor deze speciale berging is het noodzakelijk dat het standaard bergingsponton Giant 4 ingrijpend wordt aangepast. GTI verzorgt de nieuwe elektrische installatie van de Giant 4.

De Giant 4 zal worden uitgerust met een hydraulische installatie die bestaat uit 26 computergestuurde hefunits en deiningcompensatoren (heave compensators) die tezamen een toren vormen van 15 meter hoogte. Iedere hefunit kan 900 ton lichten. De Koersk zal tegen de Giant 4 aan worden getakeld en naar Moermansk worden gesleept. Om daar het dok in te kunnen varen wordt de Giant-Koersk-combinatie met hulppontons opgetild.

GTI levert de elektrische installatie voor de tijdelijke accommodatie aan boord van het bergingsponton. Dit omvat de fabricage en de installatie van schakelborden, de levering en installatie van de bekabeling en de installatie voor de beveiliging en de verlichting van de Giant 4.

Mammoet / Smit International vertrekt eind augustus met het ponton richting Barentsz Zee. GTI zal 10 augustus haar werkzaamheden afronden, zodat technici ruim de tijd hebben de installatie te testen. Snel ontwerpen, een flexibele inzet van mankracht en ruime ervaring met speciale projecten moeten de gevraagde levertijd waarmaken.

Dit project voor Mammoet / Smit International is er voor GTI een uit een reeks bijzondere projecten in de Marine & Offshore-markt. Zo verzorgt GTI bij Van der Giessen - de Noord de complete elektrische installaties voor de kabellegger de Atlantic Guardian en voor het multipurpose offshore vessel Toisa en is GTI actief op de diepzee pijpenlegger Balder van Verolme Botlek waar ze zorgdraagt voor de elektrische installatie en instrumentatie. Voor scheepswerf Reimerswaal rondde GTI onlangs de elektrische installatie af van de Noordhoek Singapore. Deze projecten zijn samen met het Giant 4-project goed voor een omzet van circa EUR 30 miljoen.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. In 2000 behaalde GTI een omzet van EUR 903 miljoen en een nettoresultaat van

EUR 25,4 miljoen. De onderneming heeft ruim 9.000 medewerkers in dienst. De sector GTI Industrie is een toonaangevende groep van bedrijven met een samenhangend en volledig pakket aan technische diensten voor de industrie.

Voor nadere informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met: GTI nv
Gea Peek, Manager Marketingcommunicatie
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com