Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-08-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 7 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Noordbroek: dodelijk ongeval op N33
Een 23-jarige automobilist uit Siddeburen is maandagavond dodelijk verongelukt op de N33 ter hoogte van de afslag Noordbroek. De man reed op het viaduct van de N33, door nog onbekende oorzaak, op de linkerrijbaan en kwam in botsing met een tegemoet komende vrachtwagen. De 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Onstwedde probeerde nog te remmen en de personenauto te ontwijken maar kon de aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder overleed ter plekke. Zijn 19-jarige passagiere uit de gemeente Gieten werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer werd gedurende de hulpverleningswerkzaamheden over de op- en afritten omgeleid.

Groningen: lastige man aangehouden
In de Poelestraat werd maandagnacht een 27-jarige Stadjer aangehouden voor belediging van een politieman en het niet voldoen aan een vordering om weg te gaan. De man sprak de agenten in de Oosterstraat aan met de mededeling dat hij geslagen was maar ook had teruggeslagen. Nadat van beide partijen de gegevens waren genoteerd schold de man de agent uit. Korte tijd later herhaalde de man in de Poelestraat zijn belediging en weigerde weg te gaan. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Haren: automobiliste veroorzaakt twee aanrijdingen Op de Rijksstraatweg in Haren en verderop tussen Haren en Glimmen veroorzaakte een 33-jarige automobiliste uit Appingedam maandagochtend twee aanrijdingen. In Haren reed de vrouw op een vluchtheuvel een verkeerszuil omver en vervolgde haar weg. Verderop op de weg raakte zij van de weg af en kwam tot stilstand tegen een boom. Ambulancepersoneel constateerde dat de vrouw onwel was door haar suikerziekte. De auto is afgesleept en het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

Opende: schuurbrand
Zondagavond is een smederij, ondergebracht in een schuur aan de Provincialeweg in Opende, uitgebrand. De betreffende eigenaar (78) verklaarde dat hij kort voor de brand nog slijpwerkzaamheden had uitgevoerd. De mogelijkheid bestaat, dat er vonken in het houten dak zijn terechtgekomen waardoor de brand ontstond. De brandweer kon voorkomen, dat het aangrenzend perceel ook vlam vatte.

Wildervank: auto in de sloot
Een 58-jarige automobilist uit Wildervank raakte maandagavond met zijn auto in de sloot langs de Rijksweg 33 bij Wildervank. Nader onderzoek gaf aan, dat de man onder invloed van alcohol was. Hij bleek ongeveer
1.8 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De man raakte overigens niet gewond. De auto liep flinke schade op.

Snelheidscontroles
Op de Friesestraatweg bij Aduard zijn maandagavond 840 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 51 te hard. De hoogst genoteerde reed 112 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Oostelijke Rondweg in Winschoten werden maandagmiddag 460 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er slechts 2 te hard. De hoogst genoteerde reed 91 km/u waar maximaal 80 mocht worden gereden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)