Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 8 augustus 2001
Giraffe op een unieke wijze 'gedoopt'
Enorm veel inzendingen met ideeën voor de naam, doop met karikatuur

De babygiraffe die in de nacht van vrijdag 13 juli op zaterdag 14 juli geboren is, werd vandaag op een unieke wijze gedoopt. Tevens is bekend geworden dat Stéphanie Simons de naam van de giraffe verzonnen heeft. Stéphanie was de winnares die uit de vele inzendingen met suggesties voor de naam werd gehaald. De directie en verzorgers riepen vlak na de geboorte iedereen in Nederland op om een naam te verzinnen. Hierop kwam een enorme respons. Het park ontving honderden kaartjes en e-mails met suggesties voor de (doop)naam. Uiteindelijk werd de naam Stefan door de verzorgers uitgekozen. Stéphanie verzon deze naam door de mannelijke variant van haar eigen naam te kiezen. De verzorgers kozen uiteindelijk voor de naam Stefan vanwege twee redenen. Ten eerste was deze goed roepbaar en daarnaast is Stefan ook de naam van de assistent hoofd dierverzorging. Hij heeft de afgelopen tijd heel hard gewerkt en verdiende het om een dier naar hem te vernoemen.

Voor de unieke doop had Safari Beekse Bergen de hulp ingeroepen van een karikatuurtekenaar. De jongste giraffe van Safari Beekse Bergen heeft model gestaan voor een karikatuur. Deze is groot afgebeeld op een kaart die geadresseerd was aan degene die de winnende naam heeft verzonnen. De tien mogelijke winnaars werden vervolgens uitgenodigd. Door de grote kaart om te draaien werd de winnares bekend. De winnares werd tevens vereeuwigd als karikatuur naast de jonge giraffe. Vervolgens werd van deze kaart een groot aantal kleine kaartjes gedrukt, die de winnares aan de hele familie mocht sturen. Om vervolgens de naam van de giraffe bekend te maken werd de grote kaart met karikaturen en de winnares per Safari-jeep naar de giraffevlakte gebracht. Daar doopten de winnares en de verzorgers de jonge giraffe. Hierbij werd geen gebruik gemaakt van water maar werd de naam bij de karikatuur van de giraffe (op de grote kaart) zichtbaar. Vervolgens mocht Stéphanie alle kaartjes voor haar familie overhandigen aan een postbode. Deze zorgde ervoor dat deze op één van de nieuwe Roadrunners (postbakfiets) zo snel mogelijk bij het postkantoor kwamen.

In Safari Beekse Bergen leven negen giraffen. Zij zijn zowel vanuit de Safaribus als vanaf de Wandelsafari te bewonderen. Op de Wandelsafari is vorig jaar zelfs een nieuw inkijkpunt bij de giraffevlakte ontwikkeld. Safari Beekse Bergen is in augustus dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,-/¤11,80 p.p. en voor kinderen
fl. 23,-/¤11,44 p.p. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com.