Politiebericht Venlo 8-08-2001
Mediabericht 08-08 (14.45 uur)

VENLO Gewonde man

Venlo De politie heeft dinsdagavond een gewonde man na behandeling ingesloten ter ontnuchtering. De 46-jarige inwoner van Blerick werd met een flinke hoofdwond aangetroffen op de Kwartelenmarkt. Hij werd per ambulance overgebracht naar de eerste hulp en vervolgens ingesloten. Hoe de man gewond is geraakt werd niet duidelijk, omdat een uitbater van een café aangaf dat de man zou zijn gevallen, terwijl het slachtoffer zelf vertelde te zijn mishandeld. De man is vanmorgen in vrijheid gesteld, maar heeft nog geen aangifte gedaan van de mogelijke mishandeling.

VENLO Winkelruit vernield

Venlo Een 24-jarige vrouw uit het Duitse Worms is dinsdagavond aangehouden voor vernieling van een winkelruit. De vrouw werd ingesloten en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Een woordenwisseling met een vriendin was aanleiding voor de vrouw om al lopende over de Oude Markt, met kracht enkele malen tegen een ruit van een kunsthal te trappen. Hierdoor brak deze, waarna de scherven een kunststuk in de zaak vernielden. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan, maar kon (nog) geen schadebedrag van de ruit en het vernielde kunststuk opgeven. De vrouw was samen met haar vriendin liftend op vakantie en deed hierbij Venlo aan. Een getuige zag de vernieling dinsdagavond omstreeks 22.50 uur en kon de politie een signalement van de verdachte geven. De vrouwen werd op de St.Servatiusstraat in Blerick aangetroffen en overgebracht naar het bureau. In de fouillering van de verdachte werd vijf gram marihuana aangetroffen, wat in beslag werd genomen, evenals een busje traangas dat verdachte bij zich had. Zij is inmiddels in vrijheid gesteld.

VENRAY Vrouw aangehouden

Venray De politie heeft dinsdagavond een 52-jarige vrouw uit Venray aangehouden die met glazen zou hebben gegooid. Omdat de vrouw zich verzette bij haar aanhouding, moest zij met enige dwang door de agenten worden overgebracht. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en bedreigde de politiemensen verbaal en met fysiek geweld. Zij is ingesloten in het bureau in Venlo en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en mishandeling van een ambtenaar.

ECHT Inbraak in winkel

Echt Bij een inbraak in een supermarkt aan de Nieuwe Markt zijn afgelopen nacht een hoeveelheid sigaretten ontvreemd. De waarde ervan kon nog niet worden aangegeven. De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding van de inbraak, waarbij mogelijk drie mannen met een steen een ruit hadden ingegooid. Enkele getuigen wisten de terplaatse komende agenten te vertellen dat de verdachten waren vertrokken in een rode auto in de richting van de Bovenste Straat.