Ingezonden persbericht

=PERSBERICHT=

Steun Kay!!! Laat die jongen toch korfballen!!!

Naar aanleiding van een krantenartikel werd via
steunkayis.mienadres.nl de actie: "Steun Kay!!! Laat die jongen toch korfballen!!!" opgestart.

In het kort Kay zijn verhaal.

Kay is 14 jaar oud en lid van dameskorfbalclub Swift (Velden Limburg). Tot zijn tiende mocht hij zonder problemen bij de meidenteams korfballen. Daarna mocht hij 2 jaar met dispensatie nog meespelen en toen moest hij stoppen. Sindsdien probeert Kay District Zuid van de korfbalbond ertoe te bewegen dat hij zijn lievelingssport kan uitoefenen. Maar regels zijn regels volgens District Zuid hij moet dan maar bij een gemengde club gaan korfballen. Dat kan Kay niet vanwege het feit dat de dichtsbijzijnde gemengde korfbalclub de nodige kilometers verwijderd is van zijn woonplaats Velden.

Maar het vreemde aan de hele zaak is dat in District Oost van dezelfde Korfbalbond (KNKV) het meespelen van jongens geen probleem is. Onder de voorwaarde dat de tegenstander er geen moeite mee heeft. In dat District zou Kay de afgelopen seizoenen dus gewoon zijn lievelingssport hebben kunnen uitoefenen.

De zaak Kay staat niet op zich. Er dreigt, door de huidige houding van het District Zuid, meerdere jongens van Swift hetzelfde lot als Kay: 'moeten' stoppen met je favoriete hobby. Dat kan dus niet!!!

Doel van de actie is om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen (via http://steunkayis.mienadres.nl/) om het District Zuid op andere gedachten te brengen.

= EINDE PERSBERICHT=

Voor meer info en/of interviewaanvragen mail naar steunkayis@mienadres.nl of surf naar de site.

Als jullie bovenstaand persbericht gebruiken zouden jullie dit kunnen laten weten? Dan kan dat op de website vermeld worden!!!

Alvast bedankt!!!

Met vriendelijke groeten,

Afzender:
Webmaster van de actie Steun Kay
Michel Cilissen
043-3436507
steunkayis@mienadres.nl
Surf naar http://steunkayis.mienadres.nl om je handtekening te zetten!!!