Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor media

Joop Zijlaard overhandigt eerste mosselen
aan Sparta-trainer Frank Rijkaard

ROTTERDAM Op vrienden, relaties en vertegenwoordigers van de media ben je zuinig. Een goed uitbater en gastheer nodigt zijn relaties dus niet alleen uit om de eerste nieuwe haring van het jaar naar binnen te laten glijden. Maar ook om de lang verwachte eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen bij Kaat Mossel te komen proeven.

U wordt daarom samen met vrienden, relaties, vaste klanten, fijnproevers en andere smulpapen uitgenodigd om woensdag 8 augustus vanaf 14.00 uur samen met de nieuwe Sparta-trainer Frank Rijkaard een Joop Zijlaard de nieuwe mosseloogst te komen keuren. De mosselen worden die dag vanaf het Zeeuwse Yerseke direct naar het meest vermaarde mosseletablissement aan de Admiraliteitskade 85 in Rotterdam vervoerd. Aanvankelijk zouden de schelpdieren al in juli worden gepresenteerd. De eerste monsters wezen echter uit de kwaliteit nog onder de maat is. Het zwarte goud is inmiddels wel goed genoeg bevonden om door de Kaat Mossel-koks gekookt, gebakken of op een andere manier bereid en geserveerd te worden.

De nieuwe mosselen worden naar keuze geserveerd met de bekende Farm Frites of stokbrood. Gecombineerd met een glas witte wijn of een andere alcoholische versnapering. Dat juist Frank Rijkaard de eerste baal mosselen krijgt overhandigd, heeft alles te maken met de waardering voor diens staat van dienst als ex-prof, ex-international en voormalig bondscoach. In Rotterdam leeft bovendien de hoop dat de Kasteelclub onder zijn leiding beter gaat presteren.

Joop Zijlaard