Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.30 uur
Verkeersongeval letsel

AMERONGEN Vrijdagmiddag om kwart over twee vond een aanrijding plaatst op de Koningin Wilhelminaweg. Een 58-jarige automobilist reed vanaf de Kon. Wilhelminaweg linksaf de parkeerplaats op. Hij kwam hierdoor in aanrijding met een 27-jarige bromfietser uit Echteld. De bromfietser kwam hierbij ten val en liep een dikke enkel en een schaafwond op.

Verdachte diefstal portemonnee aangehouden

LEERSUM In een winkel aan de Honingraat werd vrijdagmiddag rond drie uur een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden.
De man wist in een onbewaakt ogenblik een portemonnee uit een tas achter de toonbank weg te nemen. Eén van de medewerkers zag dit en waarschuwde haar collegas. Na een korte worsteling wisten enkele medewerkers van de winkel de man vast te pakken en over te dragen aan de politie. De werd overgebracht naar het politiebureau en zit voor verhoor vast.

Toezicht op rijgedrag

WOUDENBERG Op de Stationsweg Oost werden vrijdagavond tussen kwart voor tien en half elf ongeveer 55 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervoor werden acht processen-verbaal uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h.

Op de Stationsweg West werd s avonds tussen half acht en negen uur op bromfietsen gecontroleerd. Daar werden drie processen-verbaal uitgeschreven voor rijden zonder helm, geen bromfietscertificaat en zonder verzekeringsbewijs.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagavond rond half negen werd door een beveiligingsmedewerker alarm geslagen nadat in de winkel diverse alarmlabels waren aangetroffen. Door medewerkers was gezien dat twee vrouwen van 21 en 24 jaar, beiden uit Tiel, zich in de winkel vreemd hadden gedragen. Hierop hadden enkele medewerkers de vrouwen gevolgd en vastgehouden tot de komst van de politie.

De vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau en gehoord. Bij hen werden verschillende kledingsstukken, vermoedelijk van diefstal uit verschillende kledingzaken afkomstig aangetroffen. De (beiden) verdachten blijven nog enige tijd voor verhoor op het politiebureau werden zaterdag in verzekering gesteld.

Met drank op achter het stuur
ACHTERBERG Zaterdagochtend rond drie uur werd een 23-jarige man uit Achterberg aangehouden op het Ruiterpad. De man werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uit de ademanalysetest bleek dat hij 1.25 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij bleek al eens eerder voor alcoholgebruik te zijn bekeurd. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Bekeuring voor gesloten verklaring
ACHTERBERG Vrijdagavond werd op de Maatsteeg gecontroleerd inzake de geslotenverklaring. Vijftien bestuurders werden bekeurd voor het negeren hiervan.