Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.50 uur
Toezicht in binnenstad

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag werd door de politie toezicht gehouden in de binnenstad.
Acht verbalen werden uitgeschreven voor o.a. wildplassen, niet dragen van een bromfietshelm en baldadigheid. Op het Hof werden twee mannen aangehouden. Een 30-jarige Amersfoorter gooide een bierflesje naar de politie. Zijn 20-jarige vriend uit Leusden was het daarmee niet eens en begon de politie uit te schelden. Hij werd voor belediging aangehouden.
Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden zij met een proces-verbaal heengezonden.

Tasjesdief opgepakt

AMERSFOORT Zaterdagmiddag rond kwart voor drie werd een 26-jarige vrouw uit Goor in de trein van haar tas beroofd. Toen de trein in Amersfoort stopte, wachtte een 31-jarige man uit Kampen tot de laatste mensen uit de trein waren gestapt. Vervolgens graaide hij de tas van de 26-jarige vrouw van het tafeltje en rende de trein uit. Doordat de vrouw hard begon te roepen kon de man door omstanders op het perron worden vastgepakt en overgedragen aan de politie.
De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich op 16 oktober bij de rechter voor dit feit verantwoorden.

Brandende container veroorzaakt brand in school

AMERSFOORT Zaterdagochtend rond kwart voor één werd op de Verdistraat een brand geconstateerd. Bij de school aldaar bleek een afvalcontainer in brand te staan. Deze container stond tegen een lokaal van de school waardoor de zonwering was gaan branden. Gevolg daarvan was dat het vuur onder het dak van de school doorging en in de school verder brandde. De brandweer heeft een gedeelte van het dak weggehaald om goed te kunnen blussen.
In verband met een eerdere brand dezelfde avond bij de school sluit de politie brandstichting niet uit. Zij heeft de zaak in onderzoek.