Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 12-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (JK) Zondag 12 augustus 2001 - 14.00 uur

Landgraaf; aanhouding brandstichters
Zaterdag 11 augustus kreeg de politie om 11.15 uur een melding dat een aantal knapen zich verdacht ophielden bij een loods aan de Meester Haexstraat in Landgraaf. Toen de politie ter plaatse kwam trof men twee 16-jarige en één 17-jarige jongen uit Landgraaf en Heerlen aan. Ze kwamen net uit de loods gelopen. Bij onderzoek bleek dat de loods vol rook hing en was een duidelijke brandlucht te ruiken. In de loods werd een minigraafmachine aangetroffen waarvan de laadklep nog gloeiend heet was. Er waren duidelijk sporen van brandstichting aan deze machine te zien. Naast de machine stond een blik primer dat kennelijk gebruikt was om de brand te stichten. Nadat het drietal nader aan de tand werd gevoeld, bekende men inderdaad brand gesticht te hebben in de loods. De verdachten werden aangehouden.

Wittem; gewonden bij aanrijding
Toen een 73-jarige vrouw uit Heerlen zaterdag 11 augustus om 16.05 uur als voetgangster de Wittemer Allee in Wittem overstak, werd ze aangereden door de 70-jarige fietser uit Ulestraten. Beiden kwamen ten val en liepen letsel aan hun hoofd op. Het tweetal werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Maastricht. Over de aard van hun letsel is niets bekend.

Vijlen; gewonden bij aanrijdingen
Zaterdag 11 augustus vonden op de Toeristenweg in Vijlen in korte tijd twee aanrijdingen plaats waarbij vier personen gewond raakten. Om 13.00 uur sneed een autobestuurder uit Utrecht (leeftijd niet bekend) de bocht af en kwam daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed op dat moment een 38-jarige motorrijder uit het Duitse Aken. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de Utrechtenaar in de berm belandde. De autobestuurder liep een gebroken pols op terwijl de twee inzittende kinderen (7 en 13 jaar) snijwonden in het gezicht opliepen. De politie maakt proces-verbaal op. Om 15.30 uur verloor een 55-jarige motorrijder uit Maastricht op dezelfde weg de controle over zijn motor en belandde rechts van de rijbaan in de berm. Daarbij kwam hij ten val en viel het talud naar beneden. Tijdens de buiteling brak hij zijn hand en liep een gekneusde enkel op. Zijn motor moest worden afgesleept.

Kerkrade; inbraak in kantine
Tussen vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus werd ingebroken in de kantine van een tennisclub gelegen aan de Berenbosweg in Kerkrade. Men kwam binnen na het forceren van een rolluik. Uit de kantine werd onder andere een computer, een magnetron, een friteuse, een stereo-installatie en een geldbedrag van enkele honderden guldens gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; man gooit met stoel naar politie
Zondag 12 augustus kreeg de politie om 00.55 uur een melding dat een overspannen 34-jarige bewoner van een flatwoning aan de Mucherveldstraat Kerkrade zijn complete huisraad vanaf de derde verdieping naar beneden aan het gooien was. Ter plaatse trof de politie op het grasveld voor de flat inderdaad diverse kapot gegooide spullen aan. Op het balkon stond de tierende bewoner en nam bij het zien van de politie een dreigende houding aan. Plotseling tilde hij een stoel over het balkon en gooide die in de richting van de politie. De patrouille kon nog net aan de kant springen voordat de stoel met de poten in het grasveld bleef steken. In de woning werd de man zittend op zijn totaal kapot geslagen bed aangetroffen. Bij zijn aanhouding pleegde hij flink verzet. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.