Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 12-08-2001 Politieberichten district Sittard (JK) Zondag 12 augustus 2001 - 14.15 uur

Sittard; problemen in Morgenstraat
Zaterdag 11 augustus ontstonden omstreeks 17.20 uur problemen in de Morgenstraat in Sittard. Aanleiding tot een en ander was het feit dat een 24-jarige bewoner uit die straat samen met een 39-jarige man uit Born naar de woning van een 17-jarige jongen in die Morgenstraat togen. Ze wilden verhaal halen omdat ze de knaap verdachten van een mogelijke woninginbraak. Tijdens het onderhoud tussen beide partijen zou 17-jarige jongen mishandeld zijn. Toen andere bewoners uit die straat van de mishandeling vernamen, werden enkele bekenden opgetrommeld met de bedoeling een en ander recht te zetten. Dankzij de aanwezigheid van diverse patrouilles wist de politie een fikse vechtpartij te voorkomen. Uiteindelijk werden 24-jarige en de 39-jarige man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het tweetal zit ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

Stein; hennepplantage
Zaterdag 11 augustus om 22.30 uur trof de politie in een woning aan de Pennersstraat in Stein een hennepplantage aan. In de woning bleken twee slaapkamers voor de kweek van de planten ingericht te zijn. In totaal werden 254 hennepplanten en de voor de groei van de planten benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 37-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sittard / Stein; dronken bestuurders
Zondag 12 augustus werd om 02.50 uur op de Rijksweg Noord in Sittard een auto gecontroleerd met achter het stuur een 45-jarige vrouw uit Geleen. De vrouw had alcohol gedronken. De blaastest aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1,02. Ongeveer gelijktijdig controleerde een andere politiepatrouille op de Nieuwe Postbaan in Stein een 44-jarige autobestuurder uit Susteren. Ook deze bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Zijn blaastest gaf een promillage aan van 1,51. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.