Mooie zege en tweede plaats voor Jeroen Bleekemolen op kletsnat TT Circuit Assen

Assen, 12 augustus 2001 Team Bleekemolen heeft een druk maar geslaagd raceprogramma achter de rug op het TT Circuit Assen. Tijdens de Rizla+ Racing Day kwam het team in drie Renault merkencups in actie. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) won een race en werd een keer tweede, Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) greep met twee vierde plaatsen net naast het podium.

Jeroen Bleekemolen herhaalde zijn huzarenstukje van een week geleden, toen hij in twee races (de Fly You Clio Renault Sport Cup en de 24 uren van Francorchamps) van pole position vertrok. Dit keer was hij de snelste in de training van de Fly You Clio Renault Sport Cup en in de Europese variant van deze klasse, de Renault Sport Clio Elf International Cup. In de nationale Clio Cup waren Sebastiaan en Michael Bleekemolen ook in de voorste gelederen te vinden met de vierde en zevende startpositie, in de Europese Clio Cup reden beide coureurs respectievelijk de vijfde en zevende tijd.

De races werden onder zeer natte en gladde condities verreden. In de Europese Clio Cup pakte Jeroen Bleekemolen bij de start de leiding, maar deze positie moest hij al in de eerste ronde afstaan aan Pierre-Yves Corthals. "Ik zag helemaal niets bij de start, in het begin deed ik het daarom relatief rustig aan. Corthals heeft daarvan geprofiteerd", aldus Jeroen. Hij reed verder een sterke race en kwam als tweede over de finish. Sebastiaan Bleekemolen greep met de vierde plaats net naast het erepodium, Michael Bleekemolen werd na een felle strijd voor 40.000 toeschouwers zevende.

In de race van de Fly You Clio Renault Sport Cup leidde Jeroen Bleekemolen van start tot finish op het spekgladde circuit. "In het begin had ik het erg moeilijk met de aandringende Phil Bastiaans achter mij, maar ook toen ik een kleine voorsprong had opgebouwd moest ik flink gas geven om de leiding vast te houden", vertelde de gelukkige winnaar. "Ik moest erg geconcentreerd rijden, want de baan was erg glad met overal plassen." Sebastiaan werd vierde. "Er is feitelijk weinig gebeurd", meldde hij na de race. "Een fors deel van de race was er een groot gat voor en achter mij." Michael lag op een nette zesde plek toen de achterklep van zijn Renault Clio openschoot. "Dat kostte mij veel topsnelheid, waardoor ik terugviel", aldus de als elfde geëindigde coureur.

Sebastiaan en Michael kwamen ook uit in de Renault Sport Clio V6 Trophy. Omdat ze in tegenstelling tot de meeste overige rijders geen gelegenheid hadden om een ingrijpende onderstelmodificatie te testen, konden ze geen potten breken. Beiden begonnen de race op de elfde startrij, Sebastiaan werd als 24ste geklasseerd en Michael viel uit.

Uitslag vierde race Fly You Clio Renault Sport Cup: 1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden in 21:14.420; 2. Phil Bastiaans, op 1,945, 3. Jeroen Reijntjens, op 8,652, 4. Sebastiaan Bleekemolen, op 13,383; 11. Michael Bleekemolen, op 35,655.
Stand na vier races: 1. Jeroen Bleekemolen 75, 2. Phil Bastiaans 66, 3. Pim van Riet 54, 5. Sebastiaan Bleekemolen 41, 6. Michael Bleekemolen 34.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.