Ingezonden persbericht



-PERSBERICHT-

McAfee ASaP ontdekt en herstelt 10 miljoen besmette bestanden McAfee ASaP toonaangevend in online antivirusdiensten

Amsterdam, 13 augustus 2001 - McAfee, onderdeel van Network Associates, heeft vandaag bekend gemaakt dat de antivirusdienst McAfee ASaP, die geheel via het internet werkt, meer dan 10 miljoen besmette bestanden heeft ontdekt en hersteld. De diensten VirusScan ASaP en VirusScreen ASaP bieden virusbescherming op de desktop en op de 'bedrijfsgateway'. Op deze manier worden klanten beschermd tegen de laatste bedreigingen zonder dat zij zelf tijd kwijt zijn aan het beheer van de virusafweer.

McAfee's portfolio van webgebaseerde diensten is gebouwd op de toonaangevende antivirus- en beschermingstechnologie van Network Associates. De diensten worden door McAfee geleverd en beheerd via het internet. Bedrijven van alle groottes hebben hierdoor beschikking over een snelle en kosteffectieve veiligheidsoplossing.

"De diensten van McAfee's ASaP zijn zeer belangrijk voor ons bedrijf. Elke keer dat er een nieuw virus uitkomt zien we weer een return on investment. We zijn altijd beschermd zonder dat we er zelf iets aan hoeven doen," meldt Lee Rockage, netwerkbeheerder bij DPR Construction. "Door de gedetailleerde rapporten die McAfee ASaP verschaft en de informatie over de veel voorkomende virussen van dit moment, kan ik bewijzen dat DPR waar voor z'n geld krijgt. Ik zie duizenden gedetecteerde virussen, maar toch lopen alle computers in ons netwerk probleemloos."

Als bedrijven zelf traditionele beveilingsoftware moeten installeren, kost dat veel tijd, kennis en geld. Beveiligingsapplicaties vormen een zeer grote uitdaging voor bedrijven omdat ze regelmatig moeten worden geactualiseerd om effectief te blijven tegen nieuwe bedreigingen. Omdat McAfee ASaP's diensten via het web worden geleverd, hebben bedrijven heel snel beschikking over virusbescherming voor desktops en gateways. Deze bescherming is bovendien altijd up-to-date. Dankzij het ASP-model kunnen de antivirusdiensten 24 uur per dag, 7 dagen per week geleverd worden vanuit McAfee ASaP's Security Operations Center (SOC).

McAfee ASaP is de grootste business-to-business Application Service Provider en heeft meer dan 5.800 klanten, samen goed voor meer dan 750.0000 desktops. "Wij hebben de McAfee ASaP diensten ontwikkeld zodat onze klanten zich op hun kernactiviteiten kunnen richten en zich niet hoeven bezig te houden met het beheer van hun virusafweer," legt Arvind Narain, senior vice president bij McAfee ASaP, uit. Het 'tien miljoen-punt' is een belangrijke aanwijzing dat de nieuwe technologie en de nieuwe diensten worden omarmd door onze klanten.

In de veertien maanden dat de dienst nu beschikbaar is, heeft McAfee ASaP's SOC een database opgebouwd met geïnfecteerde bestanden. Deze informatie wordt verzameld en geanalyseerd zodat het McAfee ASaP Security HQ direct informatie kan verschaffen aan de beveiligingsmanagers over de meest actuele virusbedreigingen.

Het Security HQ is voor iedereen bereikbaar via: http://hq.mcafeeasap.com/default.asp

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilinginbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging- en beschikbaarheidoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

# # #