Politiebericht Eindhoven e.o. 13-08-2001
2e Persbericht 13 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van inbraak in bedrijf aangehouden Op de Limburglaan zijn zondagavond na een korte achtervolging rond 22.50 uur twee Eindhovenaren (32 en 34 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een inbraak in een bedrijf aan de Beemdstraat kort daarvoor en van twee pogingen tot inbraak in bedrijven op de Beemdstraat. Ze kwamen binnen door een ruit van een deur aan de achterkant van het pand te vernielen. Uit het pand worden vermoedelijke twee computers vermist. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man krijgt fikse boete voor bedreiging opsporingsambtenaar Op de Hondsruglaan is zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een 25-jarige opsporingsambtenaar tijdens een radarcontrole op de Hondsruglaan eerder die middag. De automobilist was geflitst omdat hij harder reed dan 50 km/u. Hier was hij het niet mee eens. Hij schold de opsporingsambtenaar uit, hij bedreigde hem en parkeerde zijn auto voor de radaropstelling om de werkzaamheden te hinderen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Hij kreeg een boete van 1.000 gulden.

Eindhoven: Ex-vriend verdacht van mishandeling
Op het politiebureau aan de Mathildelaan is maandagochtend rond 00.25 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 29-jarige Eindhovense ex-vriendin in een horecagelegenheid op de Tongelresestraat zondagavond rond 20.45 uur. De vrouw liep hierbij een gebroken neus en een wond tussen haar ogen op. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte meldde zich vrijwillig en is voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmiddag om 15.30 uur is op de Beemdstraat een 19-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Hij reed daar zonder helm. Bij controle bleek de bromfiets op 27 juni 2001 in Eindhoven te zijn gestolen. De bromfiets is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond rond 18.00 uur is op de Zwembadweg een 59-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Van verdachte is een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maandagmorgen om 4.50 uur is op de Brussellaan een 28-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,05 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Leenderweg is zaterdag rond 18.00 uur een 29-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto vanaf de Ventoselaan tussen dinsdagavond en woensdagochtend jl. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachten van inbraak in autos aangehouden Op de Noord Koninginnewal zijn maandagochtend rond 1.45 uur twee jongens (15 en 17 jaar) uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van drie inbraken in autos op de Ter Heidestraat op zondagavond rond 23.00 uur. Van de autos werd een ruit vernield om binnen te komen. Uit de autos werd een geldbedrag van 2 gulden, een autoradio, Cds, een tent en een schroefboormachine weggenomen. Bij de verdachten werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte aangehouden
Op de Veestraat is maandagochtend rond 2.20 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het belagen en het slaan van een 33-jarige man uit Helmond. Het slachtoffer lag op een bankje in de Elzaspassage te slapen toen hij plotseling gewekt werd door een hond die werd gecommandeerd om hem te bijten. De man die bij de hond was heeft het slachtoffer aangevallen en geslagen met een ketting. Het slachtoffer is vervolgens weggelopen en achtervolgd door de hond en de man tot op de Veestraat. De hond maakte een sprong in de richting van de rugzak van de 33-jarige Helmonder. Hij heeft deze op de grond gegooid en is doorgerend. Hij probeerde zich met een zakmes te verdedigen omdat de hond hem aanviel en in zijn schoen beet. Hierbij sneed hij zich in zijn eigen hand. Ook is de man tegen een lantaarnpaal gebotst met zijn hoofd tijdens een vluchtpoging. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn lichte verwondingen naar het ziekenhuis geweest. De hond is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Inbraak in woning
Zondagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is ingebroken in een woning op de Broekkantse-straat. Aan de zijkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen geld en een horloge.

Bakel: Politie zoekt getuigen van vernieling lantaarnpaal Op de Neerstraat is maandagochtend rond 2.30 uur een geheel ontzette lantaarnpaal aangetroffen en een beschadigde boom. De politie heeft het vermoeden dat een auto de lantaarnpaal en de boom heeft geschampt. Zij is op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen met de afdeling Gemert-Laarbeek op telefoonnummer 0900-8844.

Gemert: Alcohol
Maandagmorgen rond 1.00 uur is op de Deel een 60-jarige automobilist uit Gemert gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd.

Lage Mierde: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdagavond 19.30 en zondagmorgen 12.00 uur is ingebroken in een bedrijf op het Vloeieind. Aan de achterzijde is een deur opengebroken. Uit het bedrijf verdween elektrisch handgereedschap.

Lage Mierde: Verdachten van inbraak in auto aangehouden De politie kreeg maandagochtend rond 5.00 uur een melding van een inbraak in een auto op de Bernardusweg. Een getuige zag dat er ingebroken werd en waarschuwde de eigenaar van de auto. Het duo is de daders achtervolgd en trof hun aan op het Dorpsplein. De getuige en de eigenaar probeerden hen tegen te houden. Hierop ontstond een worsteling waarbij de getuige en de eigenaar met een mes bedreigd werden. De eigenaar van de auto viel tijdens de worsteling en werd tegen zijn hoofd geschopt. Hij liep een verwonding bij zijn oor op. De daders wisten vervolgens te ontsnappen. Ze reden weg richting Reusel. De politie kon vervolgens in de Zeegstraat in Reusel rond 5.20 uur twee inwoners van Tilburg (16 en 19 jaar) aanhouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Vrouw van tas beroofd
Zondagavond rond 19.35 uur is op de Schietbaan een 68-jarige vrouw uit Son van haar handtas beroofd. Zij liep daar richting Vijverlaan. Plotseling trok een haar voorbijrijdende bromfietser de handtas van haar schouder. Ze zag dat de bromfietser met haar tas in zijn hand snel wegreed richting Vijverlaan. In de tas zat een portemonnee met ruim honderd gul-den, enkele pasjes, persoonsbescheiden, sleutels, ringen en sleutels.

Veldhoven/Eindhoven: Gestolen huissleutels geven dieven toegang tot woning
Op een terras van een horecagelegenheid op de Oirschotsedijk is zondagavond rond 20.40 uur de tas van een 36-jarige vrouw uit Veldhoven gestolen. De vrouw zat samen met haar vriend op het terras terwijl ze haar tas naast het tafeltje waar ze aan zaten op de grond had gezet. In een onbewaakt moment is de tas weggenomen. In de tas zaten haar huissleutels en autosleutels. Toen de vrouw vervolgens thuis kwam zag ze dat haar stereo, een aantal Cds en sieraden waren gestolen. De dader is vermoedelijk binnengekomen met de gestolen huissleutels.

Veldhoven: Inbraak in woning
Tussen zondagmiddag 15.00 en maandagmorgen 2.15 uur is ingebroken in een woning op de Runstraat. Het slot van een toegangsdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Waalre: Verdachte op heterdaad betrapt
Maandagmorgen rond 2.20 uur is op de Leesakker een 21-jarige man uit Eindhoven aange-houden. De gewaarschuwde politie trof de man daar in een opengebroken auto aan. In zijn handen hield hij een mes vast. Op vordering liet hij het mes los. Het mes is inbeslaggeno-men. Verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij wist zich los te rukken en ren-de weg. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.