Foster Parents Nederland

Bezoekadres
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam

CBF-Keur



Opnieuw noodweer in Orissa (India)

De Indiase deelstaat Orissa werd half juli opnieuw getroffen door ernstige overstromingen als gevolg van hevige regenval.

Het noodweer trof zeven miljoen mensen, waarvan minstens 500.000 nog volledig zijn afgesloten van de rest van India. Inmiddels zijn veertig dodelijke slachtoffers geteld en de regens duren voort.

Ook het werkgebied Prem Chilika van PLAN International in de deelstaat is ernstig getroffen. Door de overstromingen zijn meer dan 1.000 dorpen totaal onbereikbaar en communicatie is nog niet mogelijk. PLAN International verleent noodhulp in het getroffen gebied, waar 4.000 Foster Parent-families wonen. Aan de families - voor zover bereikbaar - worden medicijnen, en voedsel verstrekt en er is een evacuatieplan opgesteld. Getroffen families krijgen elders onderdak. De twee andere werkgebieden van PLAN International in Orissa, Koraput en Bhubaneswar, zijn vooralsnog buiten schot gebleven.

Bezoeken van Foster Parents aan Foster Parent-kinderen in Prem Chilika zijn op dit moment niet mogelijk. Post sturen kan wel, maar voor alle werkgebieden in Orissa geldt, dat de post naar verwachting enige vertraging zal oplopen.

last updated: 13/08/01