Gemeente Deventer

WERKZAAMHEDEN WMO en ESSENT

Waterleidingmaatschappij Overijssel (WMO) en energiebedrijf Essent beginnen op 13 augustus met een gecombineerd werk in de Grote Overstraat en in de Spijkerboorsteeg, tussen de Grote Overstraat en de Brink.

WMO moet de hoofdwaterleiding vervangen en de huisaansluitingen op de nieuwe leiding overzetten, waarbij tevens enkele huisaansluitingen worden vernieuwd. Na het overzetten van de huisaansluiting wordt de oude waterleiding verwijderd. Tussen het leggen van de nieuwe en het opgraven van de oude leiding kunnen enkele dagen zitten. De nieuwe leiding moet eerst bacteriologisch schoon zijn, voordat de huisaansluitingen overgezet kunnen worden en de oude leiding buiten bedrijf gesteld kan worden.

Essent moet werkzaamheden verrichten aan het elektriciteitsnet en voorzieningen treffen voor de nieuwe openbare verlichting. Tussen de Lange Bisschopstraat en Treurnietsgang moeten ook werkzaamheden uitgevoerd worden aan hun gasleidingen.

De werkzaamheden van WMO en Essent duren in de Grote Overstraat naar verwachting tien weken en in de Spijkerboorsteeg twee weken.

De winkels blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor de klanten. In de Spijkerboorsteeg is dit, gezien de beschikbare ruimte, moeilijker dan in de Grote Overstraat. Uiteraard is overlast onvermijdelijk en daarvoor vraagt de gemeente uw begrip.

Informatie

U krijgt van de WMO en Essent afzonderlijk bericht indien voor de werkzaamheden de levering van water, gas of elektra moet worden onderbroken.
Voor informatie over de uitvoering van de herinrichtingswerkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeentelijk toezichthouder op het werk de heer H. de Lange, sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 617329. Voor algemene informatie over het project kunt u terecht bij de projectleider de heer D. Ledeboer, sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693963.

Ondernemers
kunnen met vragen terecht bij hun straatvertegenwoordigers of bij de stadsmanager de heer

J. Webbink, telefoon 631601 (MKB Deventer).