Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 13 augustus 2001

Vrachtauto brand uit Lisse (D1)
Een aan de Sportlaan geparkeerde vrachtauto brandde op zaterdag 11 augustus rond 05.15 uur volledig uit. De brandweer bluste het vuur. De politie denkt dat de truck met oplegger in de brand is gestoken. De politie denkt hieraan mede omdat op ongeveer vijftien meter afstand van de vrachtauto een papiercontainer in de brand stond. Een technisch onderzoek aan de uitgebrandde vrachtauto leverde de politie niet het gewenste resultaat.

Geweldpleger aangehouden Voorhout (D1) De politie hield op zaterdag 11 augustus rond 07.45 uur in een woning aan de Dinsdagse Wetering een 30-jarige Dordrechter aan. De man mishandelde in de woning zijn vorige relatie, een 34-jarige Voorhoutse, en een 32-jarige Voorhouter. Daarbij liep hij ook te zwaaien met een mes in de richting van de twee. De politie wist de Dordrechter aan te houden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Een agent liep een beetwond op van een in de woning aanwezige hond. De verdachte is ingesloten.

Vrouw door 'babbeltruc' misleid Lisse (D1)
Een 75-jarige bewoonster van een woning aan de Eikenlaan is op zondag 12 augustus rond 16.30 uur door een 'babbeltruc' misleid. Daarbij raakte ze een aantal gouden sieraden kwijt. Een ongeveer 12-jarige meisje belde bij de vrouw aan en vroeg haar een briefje te schrijven voor haar oma. De vrouw, goed van vertrouwen, wilde dit wel. Ze liep naar haar woonkamer met in haar kielzog het meisje. Deze laatste liet de voordeur open. Onbekenden betraden vervolgens de woning en namen vanuit de slaapkamer de sieraden weg. Na het schrijven van het briefje verliet het meisje de woning weer. De bewoonster zag het meisje daarna instappen in een donkere auto.

Aanrijding Katwijk (D2) Op vrijdag 10 augustus rond 16.45 uur ontstond bij de rotonde van de Koningin Julianalaan/Zeeweg en Piet Heinlaan een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Een 40-jarige automobilist uit Katwijk kon niet op tijd stoppen voor hem stilstaande auto's. Een aanrijding volgde. Een 27-jarige Katwijkse, inzittende van één van deze auto's, liep daarbij nekletsel op. Zij is overgebracht naar het LUMC.

Krantenbezorger mishandeld Katwijk (D2) Een 14-jarige krantenbezorger uit Katwijk is op zaterdag 11 augustus rond 07.10 uur in zijn krantenwijk mishandeld door nog drie onbekende jongens. De bezorger werd in 1e instantie op de Voorstraat belaagd door de drie. Zij trokken kranten uit zijn handen en deelden klappen uit. De krantenbezorger vluchtte voor zijn belagers naar de Gasthuishof. Daar werd hij weer vastgepakt en geslagen en geschopt. Ook nu wist hij aan zijn belagers te ontsnappen. Dezen staakten de achtervolging. De geallarmeerde politie trof de drie aanvallers niet meer aan. Zij is op zoek naar hen.

Verdachte branden Katwijk (D2) In Katwijk onstonden op de vroege zondagmorgen van 12 augustus een aantal verdachte branden. Rond 05.15 uur ontdekte een buurtbewoner een autobrand op het hofje tussen de Sirius en de Schorpioen. Het vuur daarvan sloeg over naar twee andere geparkeerde auto's. Een geparkeerde auto liep rook en de hitteschade op. Rond 05.30 uur werd een brand ontdekt in een kelderbox van een flat aan de Hoorneslaan. Rond 05.50 uur stond een bromfiets in de brand nabij een portiek van de flatwoningen aan de Helmbergweg. In alle gevallen moest de brandweer het vuur blussen. De politie stelde onmiddelijk een uitgebreid onderzoek in. Dit leverde tot op heden niet het gewenste resultaat op. De politie gaat de branden nader onderzoeken. De politie sluit in alle gevallen brandstichting niet uit. Mensen, die de politie iets zouden kunnen vertellen over de verdachte branden, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau aan de Piet Heinlaan of telefonisch contact opnemen met 0900-8844.

Inbraak in woning Katwijk (D2) Op zondag 12 augustus werd er in de late middag of vroege avond ingebroken in een woning aan Jaap Bergmanstraat. Een raam van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning worden diverse sieraden vermist. Buurtbewoners viel de aanwezigheid die middag van een vrouw van middelbare leeftijd en een jong meisje van ongeveer 12 jaar in de straat op. Het meisje had bij een der buurtbewoners aangebeld en een vaag verhaal afgestoken. De politie stelt een onderzoek in. Zij ziet overeenkomsten bij een 'babbeltruc' eerder die middag in Lisse.

Aanrijding met letsel en alcohol Nieuwe Wetering (D3) Vrijdag 10 augustus vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats op de Achterweg. Een 25 jarige automobilist uit Rijpwetering reed vanuit de richting van de Ringvaart in de richting van Rijpwetering. Voor hem reed een 17 jarige jongen uit Rijpwetering op een tractor. De automobilist haalde de tractor links in toen die linksaf sloeg. Een aanrijding was het gevolg. De tractor kwam op zijn kant op een geparkeerde auto tot stilstand. De betrokkenen zijn door ambulancepersoneel op hun verwondingen onderzocht. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat de bestuurder van de auto alcohol gedronken had. Zijn ademalcoholgehalte was 410. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Diefstal door bedreiging met mes Leiderdorp (D3) Een 65 jarige vrouw uit Leiderdorp heeft zaterdagmiddag 11 augustus aangifte gedaan van diefstal van haar handtas. De vrouw had haar auto geparkeerd in de parkeergarage van het Winkelhof ter hoogte van de nieuwe rollenbaan. Zij verklaart dat zij omstreeks 16.00 uur haar tasjes in de auto zette en haar auto wilde starten toen haar portier door een onbekende man geopend werd. Nadat hij haar met een mes bedreigd heeft, neemt hij haar tasje mee en rijdt in een andere auto weg, de Heinsiuslaan op. Het zou gaan om een ongeveer 18 jarige man die op dat moment een baseballpet ophad en een gestreept t-shirt droeg. De politie verzoekt getuigen van het voorval zich te melden.

Aanhouding na conflict Leiden (D4)
Een 20 jarige man uit Leiden is zaterdag 11 augustus omstreeks 00.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in een horecabedrijf aan de Nieuwe Beestenmarkt een 25 jarige plaatsgenoot geslagen hebben. De verdachte werd door agenten aangehouden en verklaarde inderdaad geslagen te hebben. Hij had dat gedaan omdat hij dacht dat de andere man hem had willen slaan. De politie onderzoekt het voorval verder.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Een 24 jarige automobilist uit Leiden is zaterdag 11 augustus omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. Agenten zagen de man met zijn auto over de Haagweg rijden. Omdat hij met hoge snelheid reed en het rode verkeerslicht negeerde, controleerden de agenten de man. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 665. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een 26 jarige automobiliste uit Leiden werd zondag 12 augustus rond middernacht op de Willem de Zwijgerlaan op alcohol gecontroleerd. De vrouw bleek een alcoholgehalte te hebben van 560. Ook zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Ditzelfde gold voor een 38 jarige automobilist uit Oegstgeest. Zij reed zondag 12 augustus rond 23.00 uur tegen de toegestane rijrichting in op de Langebrug. De vrouw had een ademalcoholgehalte van 320 en kreeg een bekeuring van f 410,-. Te veel gedronken Gouda (D7)
Een 42-jarige man uit Vlaardingen bleek zondag 12 augustus met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto te zitten op de Blekerssingel. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Mishandeling Gouda (D7)
Een 24-jarige Gouwenaar is zaterdag 11 augustus rond 15.30 uur aangehouden vanwege mishandeling van een winkeleigenaar op de Hoogstraat. Uit verklaringen bleek dat de Gouwenaar verhaal kwam halen over manier waarop de winkeleigenaar de vriendin van de Gouwenaar zou hebben behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Euro-babbeltruc Schoonhoven/Vlist (D8) De politie waarschuwt voor oplichters die zich telefonisch en/of aan de deur uitgeven voor bankbediende. Deze oplichters proberen mensen te overreden tot afgifte van de bankpas met pincode om de pas 'euro-geschikt' te maken. Vervolgens worden er bedragen van de rekeningen van de slachtoffers opgenomen. In Vlist en in Schoonhoven is dit vorige week drie keer voorgekomen. De politie benadrukt dat de bankpas straks automatisch aan de euro is aangepast. U hoeft dus in geen geval de bankpas al dan niet in combinatie met de pincode af te geven. Ga dus niet in op dergelijke babbeltrucs, maar neem direct contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.