Ingezonden persbericht


Wall Street Journal noemt Openet Telecom als Europees bedrijf waarin venture kapitalisten het liefst investeren

Slechts één Iers bedrijf op de lijst van de Venture Capital Envy Poll

Een onderzoek van de Wall Street Journal noemt Openet Telecom (Dublin, Ierland) als een van de bedrijven waarin Europese venture kapitalisten het liefst zouden willen investeren. Openet Telecom staat als enig Iers bedrijf op de driemaandelijkse Venture Capital Envy Poll, uitgevoerd door de Wall Street Journal.

De Envy Portfolio komt tot stand door een panel van venture kapitalisten twee in Europa gevestigde bedrijen te laten noemen die zij wel bewonderen maar waarin zij geen kans krijgen om te investeren. De bedoeling is om zo een beeld te schetsen van de jonge bedrijven die momenteel de meeste interesse hebben van de wereld van het durfkapitaal.

Openet Telecom staat op een lijst van 21 Europese technologiebedrijven die er volgens de Wall Street Journal in slagen om "met toonaangevende technologie en indrukwekkend management steeds weer aanzienlijke fondsen aan te trekken van particuliere investeerders."

Openet Telecom ontglipt de heersende trend in de technologische sector met haar recente aankondiging om -in de lijn van een wereldwijd uitbreidingsplan- voor het einde van 2002 tweehonderd nieuwe banen te scheppen. Openet Telecom is in juli 1999 opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf de reputatie gevestigd van wereldleider in schaalbare oplossingen voor mediation, ten behoeve van aanbieders van communicatiediensten. Met mediation kunnen deze service providers op eenvoudige wijze allerlei geavanceerde diensten implementeren, beheren en factureren, zelfs over verschillende soorten netwerken. Een van de financiers achter Openet Telecom is Cross Atlantic Technology Fund.

Over Openet Telecom

Openet Telecom, dat in juli 1999 is opgericht, is wereldmarktleider in schaalbare mediation oplossingen die netwerkexploitanten met uiteenlopende netwerken in staat stellen om geavanceerde communicatiediensten gemakkelijk te implementeren, te beheren en te factureren.

Openet Telecom s vlaggenschip FusionWorks is een mediationplatform met hoge prestaties dat gebruikspatronen van klanten samenbrengt uit bestaande onderdelen van de netwerk infrastructuur, IP-netwerken en de volgende generaties netwerken voor mobiele communicatie, waaronder GPRS, EDGE en UMTS. Het convergentievermogen van Openet software stelt netwerkexploitanten in staat te blijven voldoen aan eisen van de consument in de geliberaliseerde telecommunicatiemarkt.

Openet Telecom, met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, en kantoren in Londen, Parijs, Frankfurt, Stockholm en San Francisco, levert al diensten aan AT&T Wireless, British Telecom, Cable and Telephone, Convergent Networks Services, Esat (een dochteronderneming van British Telecom), Essent, First Mark, Global Telesystems, Nextra (een dochteronderneming van Telenor AS) en World Access.

Halverwege dit jaar werd Openet Telecom door het internationale vakblad Billing World uitgeroepen tot Best new company . De jury bestond uit redacteuren van Billing World en afgevaardigden van vooraanstaande internationale organisaties, waaronder DMR Consulting en The Yankee Group. De Award werd uitgereikt tijdens de inaugurele 2001 Excellence Awards ceremonie die plaatsvond tijdens de Telestrategies Billing World 2001 Conference and Exhibition in Orlando, Florida.

Voor nadere informatie http://www.openet-telecom.com

Noot voor de redactie (