Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-08-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 13 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Leek: visser met kruisnet bekeurd
Een 33-jarige inwoner van Marum is zondag omstreeks middernacht bekeurd voor het bij zich hebben van een kruisnet bij viswater. De politie trof de man op de Roomsterweg bij Leek bij het Hoofddiep. Hij verklaarde dat hij op dat moment niet aan het vissen was. In de auto trof de politie allerlei vistuig waar onder het kruisnet hetgeen een verboden middel is.

Onstwedde: inbraak kantine tennisvereniging
Bij een inbraak het afgelopen weekend in de kantine van de tennisvereniging aan de Tellingerweg in Onstwedde wordt allerlei etenswaar vermist. Men is binnengekomen door de deur te forceren, waarna onder meer enkele kratten bier en snoepgoed zijn meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aduard: auto tegen boom; bestuurster gewond
Een 25-jarige automobiliste uit Assen raakte zondagmorgen gewond nadat ze met haar auto op de Evert Harm Woiltersweg bij Aduard tegen een boom was gebotst. Ze liep daarbij beenletsel op en moest voor het nemen van fotos naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde direct na een bocht in de weg waar de auto door onbekende oorzaak plotseling in een slip belandde. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

Grootegast: geen rijbewijs en ontzegging
Een 37-jarige inwoner van Grijpskerk is zondagmiddag bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens had de man een ontzegging van de rijbevoegdheid. De politie trof hem aan op de Hoofdstraat in Grootegast. De auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man ontvoerd vanuit peeskamertje
Een 23-jarige man uit Leeuwarden is zaterdagnacht vanuit een peeskamertje aan de Vishoek ontvoerd door twee mannen. De Leeuwarder die samen met een 26-jarige vriend uit Friesland op bezoek was bij een prostituee aan de Vishoek werd daar overvallen door twee mannen. Zij kwamen het prostitutiepand binnen en begonnen direct te slaan. De 26-jarige vriend kon het pand uit komen en in de Brugstraat de politie waarschuwen. Toen agenten naar het pandje gingen bleek deze leeg te zijn. Later in de nacht dook de Leeuwarder op in Beijum waar hij via een buurtbewoner de politie waarschuwde en vertelde mishandeld en ontvoerd te zijn geweest. Hij had vastgezeten in een woning aan de Ankemaheerd maar kon zichzelf bevrijden en alarm slaan. Op basis van de binnengekomen informatie heeft de politie drie mannen aangehouden in de rosse buurt. Uit onderzoek bleken zij niets met de feiten van doen te hebben en zijn op vrije voeten gesteld. De politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de omstandigheden van het incident en een technisch onderzoek verricht in het pandje en de woning waarin de man heeft vastgezeten. Ook de achtergronden en reden van het incident worden onderzocht.

Groningen: vrouw steelt en slaat man
In de stationsrestauratie sloeg een 32-jarige vrouw uit Groningen zondagmiddag een 64-jarige plaatsgenoot en pakte een aantal kledingstukken die hij bij zich had af. De vrouw werd op de Stationsweg aangehouden waarbij zij begon te spugen naar de agenten. Zij verklaarde nog geld van de man te krijgen en bekende hem lastig te hebben gevallen. Na verhoor is de vrouw op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanrijding tussen auto en brommer
Een 40-jarige automobilist uit Groningen verleende op de kruising Hoendiep met de Roderwolderdijk zondagmiddag geen voorrang aan een 19-jarige bromfietser uit Grijpskerk. De jongen werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij na behandeling weer naar huis kon.

Groningen: verwarde man (23) zwemt in Eemskanaal Een 23-jarige man uit Workum parkeerde zondagmiddag zijn auto midden op de Borgbrug, trok zijn kleren uit en nam een duit in het Eemskanaal. De man die duidelijk in de war was wilde niet in het bootje van de brandweer plaatsnemen. Na anderhalf uur en na het zwemmen van vele honderden meter werd de man met enig geweld door brandweer en politie in het bootje gehesen. De man werd op het politiebureau beoordeeld door een psychiater die vast stelde dat hij verplicht moest worden opgenomen. De politie had zaterdag ook al bemoeienis gehad met de man toen hij vernielingen aanrichtte op een fabriekterrein aan de Dorus Rijkerstraat.

Groningen: plakker aangehouden
Agenten zagen zondagavond dat een 22-jarige man uit Haren bezig was pamfletten te plakken op het bordes van de Korenbeurs. Hij wilde de pamfletten niet verwijderen en werd aangehouden. De pot lijm en de posters zijn in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: man gewond op straat aangetroffen
Op het hoekje Asingastraat met de Oldebarneveltlaan werd zondagochtend een gewonde 37-jarige man uit Groningen aangetroffen. De man had hoofdletsel en is naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek de man ruzie gehad te hebben met een andere 37-jarige Stadjer waarbij gevochten was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: inbraak in voetbalkantine
Zondagochtend bleek er te zijn ingebroken in een voetbalkantine aan de Eikenlaan. De daders kwamen binnen door een ruit in te slaan en namen kratten bier en fris mee. Ook werd een compressor en een aantal voetballen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: mishandeling voor café
Een 41-jarige man kreeg zaterdagnacht een vuistslag in zijn gezicht toen hij voor een café aan de Oude Ebbingestraat een opmerking maakte toen een man de fiets van zijn vriendin boven zijn hoofd hield. De gewaarschuwde politie nam vier betrokken mannen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar uit Groningen mee naar het bureau voor verhoor. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)