Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.05 uur
Aanrijding met spoorbomen

BUNNIK - Een 22-jarige bestuurder en zijn 20-jarige passagier, beiden afkomstig uit Houten, raakten zondagmiddag omstreeks kwart over vijf gewond bij een aanrijding op de Achterdijk, onder de tunnel van de A-12. De bestuurder week in de tunnel uit voor een tegenligger en verloor daarbij de macht over het stuur. De auto kwam tegen spoorbomen tot stilstand die door de aanrijding volledig afbraken. Beide inzittenden werden voor controle naar het UMC vervoerd. De auto was geheel vernield en moest worden weggesleept. De politie heeft samen met de spoorwegpolitie enkele uren het verkeer geregeld.

Verdachte woninginbraak aangehouden

ZEIST - Een getuige zag in de nacht van zondag op maandag twee personen aan de Boulevard trachten een woning open te breken. Dit lukte niet en de twee gingen er in een auto vandoor. Gegevens van de auto werden doorgegeven aan de politie die kort na de melding twee inzittenden van een gelijkende auto signaleerden. Een van de inzittenden kon ontkomen, de ander, een 20-jarige man uit Zeist, is aangehouden en verhoord.

Dronken man hardleers

LEERSUM en ZEIST - Een 58-jarige man uit Schiedam werd in de nacht van zondag op maandag tot tweemaal toe aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

De man werd voor het eerst gezien toen hij slingerend op de Maarsbergseweg reed in Leersum. De bestuurder schrok zo van de knipperende stop politie-lichten dat hij heel hard remde. Hij raakte in een slip, draaide met zijn auto 180 graden en kwam op de vluchstrook tot stilstand.
De blaastest wees uit dat hij een alcoholpromillage van 1,55 in zijn bloed had. Een rijverbod van zeven uur werd de man opgelegd, maar al na een uur stapte hij weer in zijn auto. Op de Waterigeweg te Zeist werd hij wederom aangehouden. Het alcoholpromillage was nu wat gedaald (1,10 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man uit Schiedam zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.