Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Casio neemt belang in iAnywhere Solutions

Financiële impuls van $ 5 miljoen versnelt de ontwikkeling van m-business applicaties voor Windows CE.

Maarssen, augustus 2001 - Casio Computer Co., Ltd. gaat voor $ 5 miljoen participeren in het aandelenkapitaal van iAnywhere Solutions, een dochteronderneming van Sybase. De transactie wordt naar verwachting binnen een maand afgerond.
De investering stelt iAnywhere Solutions in staat de ontwikkeling van oplossingen voor e-business op mobiele, draadloze apparatuur (m-business) nog eens aanzienlijk te versnellen.

Met de financiële deelname in iAnywhere onderstreept Casio het strategische belang van de samenwerking die er al langer tussen de bedrijven bestaat. De samenwerking richt zich vooral op de ontwikkeling van m-business oplossingen voor de Casio 'handheld' computers onder Windows CE.

De alliantie met iAnywhere Solutions past in de strategie van Casio om de activiteiten op het gebied van Mobile Network Solutions sterk uit te breiden. Casio ondersteunt die strategie enerzijds met het ontwikkelen en produceren van uiterst concurrerende 'handheld' apparatuur en anderzijds met het aangaan van nauwe relaties met toonaangevende partners in de wereldmarkt. Volgens Gary Rado, president van de Amerikaanse dochter Casio, Inc., kan Casio dankzij de samenwerking met iAnywhere Solutions maatwerk database-toepassingen bieden op een breed scala van betrouwbare, draadloos communicerende 'handhelds' voor de meest uiteenlopende applicaties.

De samenwerking
Met de gezamenlijk ontwikkelde oplossingen voor m-business richten Casio en iAnywhere Solutions zich op verschillende internationale markten en toepassingsgebieden, waaronder de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, sales force automation (SFA) en field force automation (FFA). Casio neemt de database- en datasynchronisatietechnologie SQL Anywhere Studio van iAnywhere Solutions op in zijn professionele Personal Digital Assistants (PDA's) zoals de Cassiopeia EG-800 en IT-70/IT-700. Daarnaast ontwikkelt
iAnywhere Solutions specifiek op Casio-apparatuur afgestemde applicaties. Die zijn gebaseerd op iAnywhere m-Business Studio, een complete, geïntegreerde omgeving
waarmee bestaande internet-, e-business en andere bedrijfsapplicaties ook vanaf draadloze, mobiele apparatuur kunnen worden gebruikt.

De technologie die de beide bedrijven op dit gebied hebben ontwikkeld, wordt ook gebruikt voor de scoreregistratie met mobiele apparatuur tijdens het Sybase Big Apple Classic Celebrity Pro-AM golftoernooi.

Casio Computer Co.
Casio Computer Co., Inc. (Tokyo, Japan) is één van de grootste fabrikanten van consumentenelektronica ter wereld. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1957 actief met de ontwikkeling en productie van elektronische rekenmachines, kwartshorloges, elektronische muziekinstrumenten, audio- en videoapparatuur, communicatieapparatuur, bedrijfssystemen en elektronische componenten. In de Verenigde Staten is het bedrijf actief onder de naam Casio, Inc. met het hoofdkantoor in Dover (New Jersey). Met de verkoop van rekenmachines, organizers, handheld PC's, elektronische muziekinstrumenten, digtale camera's, draagbare kleurentelevisies, kwartshorloges, kassa's en andere consumentenelektronica realiseert de Amerikaanse vestiging een omzet van circa een half miljard US-dollar per jaar.

iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions - een dochteronderneming van Sybase - is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor draadloze en mobiele oplossingen voor m-business die bedrijfsinformatie op iedere plaats en op ieder moment toegankelijk maken. Deze toepassingen zijn bij circa 10.000 klanten actief op meer dan zes miljoen - vaste en mobiele - werkplekken. Door de 'hosting'-faciliteiten en Professional Services is iAnywhere Solutions een 'one-stop-shop' voor zowel het ontwikkelen als het exploiteren van m-business applicaties. Meer informatie over iAnywhere Solutions is te vinden op http://www.ianywhere.com.