Ingezonden persbericht

Persbericht

CheckNet nieuwe naam voor Kimball Printshop

Terborg, 13 augustus 2001 - - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend aanbieder van detailhandelbeveiligingssystemen en prijs- en promotielabels, heeft voor haar Kimball Printshop een naamswijziging doorgevoerd. De nieuwe productnaam is nu CheckNet, Global Ticket Source.

De bedoeling van deze naamswijziging is dat CheckNet binnen de labeling-industrie een duidelijker herkenning krijgt. Tevens onderstreept de nieuwe naam de integrale relatie met andere onderdelen van de groep Checkpoint-bedrijven, waaronder Checkpoint METO, de Europese tak van Checkpoint Systems. De wijziging binnen de Europese divisie sluit aan bij de bedrijfsstrategie in de VS, waar de naam Kimball niet meer wordt gebruikt.

CheckNet Europa zal het huidige productportfolio voor haar klanten uitbreiden door ook Offset Litho-, geweven-, wasinstructie- en gekleurde variabele gegevenslabeling aan te bieden. Hierdoor wordt het aanbod van hoge-kwaliteits tags en verkooppromotiesystemen tot en met de productie van geïntegreerde beveiligingslabels gecomplementeerd.

Wegens het groeiend aantal landen waar de klanten van Checkpoint METO produceren, worden nieuwe vestigingen van CheckNet geopend in Vietnam en Griekenland. Het totaal aantal CheckNet-vestigingen komt daarmee op 23, van waaruit meer dan 70 landen wereldwijd worden bediend - veruit het grootste netwerk van label printshops binnen deze bedrijfstak. Dankzij deze nieuwe vestigingen zullen snellere doorlooptijden voor de detaillist worden behaald en kan beter decentraal worden geproduceerd.

"Kimball is reeds geruime tijd een gevestigde naam binnen de markt voor traditionele labels voor de detailhandel," stelt Gregor van Gemert, Vice President - General Manager CheckNet (Europa). "Uiteraard had Checkpoint METO's Kimball Printshop voordeel van deze naamsbekendheid. We gaan nu echter richting een nieuwe generatie labels. Die overstap zal CheckNet helpen zich te positioneren als een 'one-stop-shop'-leverancier voor huidige en nieuwe klanten die op zoek zijn naar innovatieve labelingoplossingen. De vooruitzichten in de markt zijn goed. Onze labelvolumes zijn binnen de gehele groep gedurende het afgelopen kwartaal sterk toegenomen. Zowel goed nieuws voor CheckNet als een sterke indicator dat de verkoop van kleding is gegroeid."

De Nederlandse vestiging voor CheckNet:
Checkpoint METO KIMBALL, Akkermansbeekweg 12, 7061 ZA TERBORG. Telefoon: 0315 - 395900, fax: 0315 - 341161.

Over Checkpoint METO
Checkpoint METO - onderdeel van Checkpoint Systems, Inc., USA - is een toonaangevend aanbieder van digitale RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen, handheld labeling systemen en CCTV. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint METO produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen - waaronder het Nederlandse Checkpoint METO in Nieuwegein en Checkpoint METO KIMBALL in Terborg - is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld.

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met: Influx PR
Jakob Brons
Tel.: 055 - 3663034
Fax: 055 - 3602661
E-mail: prinflux@cs.com