Horses of the Dutch



Europees Zilver voor Arjen Teeuwissen
Arjen Teeuwissen en Gestion Goliath T hebben zilver gewonnen op de Europese kampioenschappen Dressuur in het Duitse Verden.

Arjen reed zondag een uitstekende kür, wat beloond werd met maar liefst 80,91%. Hierdoor steeg hij van een vierde naar een tweede plaats en verdreef hij de Duitse Nadine Capellmann van de zilveren positie die zij sinds vrijdag innam.

Na zijn prestaties in de Grand Prix en de Grand Prix Special op vrijdag en zaterdag, hoopte Arjen (30), woonachtig in het Belgische s Gravenwezel, een beetje op een bronzen medaille. Dat het zilver zou worden, had hij niet durven dromen. Na Sydney heeft Goliath vanwege een blessure een lange rustperiode gehad. In juni verscheen Goliath voor het eerst weer in de ring in Arnhem.Twee jaar geleden won Arjen brons op de Europese Kampioenschappen. In Sydney maakte hij deel uit van het zilveren olympische team, maar mocht als vierde Nederlander niet strijden om de individuele medailles. In Verden nam hij revanche door het zilver op zijn naam te schrijven.

De Duitse Ulla Salzgeber en Rusty wonnen het goud. Het brons was voor Nadine Capellmann met Farbenfroh.

Ook Nederlands kampioene Gonnelien Rotenberger presteerde zeer goed op dit EK en werd vierde met Jonggors Weyden. Ellen Bontje en Gestion Silvano N eindigden als zevende.

Anky van Grunsven en Gestion Idool mochten hun kür zondag helaas niet rijden. Volgens de geldende regels mogen er slechts drie ruiters per land naar de individuele finale. Hetzelfde lot overkwam Isabell Werth .

Voor uitslagen verwijzen wij u naar de website van dit ek: http://www.escon-marketing.de



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer