Ingezonden persbericht

PERSBERICHT: Lancering Console.be en Consoletv.be

Essen, 13 augustus 2001, de allereerste website in de Benelux die enkel én alleen over consoles gaat is er! Console.be (www.console.be) werd vandaag gelanceerd, goed voor dagelijks de allerlaatste nieuwtjes, reviews en previews omtrent Microsoft, Nintendo en Sony Playstation. Een team bestaande uit een zestal mensen heeft nu de taak op zich genomen om zich met deze website bezig te houden.

Bovendien kan Console.be genieten van een hechte, officiële samenwerking met de drie belangrijkste consoleproducenten en de verschillende 3rd party developers. Door de samenwerking met Microsoft, Sony en Nintendo zal de redactie Console.be uitbouwen tot dé consolesite in de Benelux. De uiterst moderne en robuuste website zal ervoor zorgen dat er in de Benelux een hechte consolegamers community ontstaat. De site is niet zomaar een hoopje bits en bytes in een uithoek van de cyberspace, maar het is de site van de lezer en zal dagelijks kwaliteit én kwantiteit brengen. De redactie zal een luisterend oor hebben voor haar lezers. Men verwacht veel feedback om de site en de reviews op maat te knippen voor hen. Dat we niet aan elke smaak zullen kunnen voldoen weten we allemaal, maar dat Console.be een breed publiek zal bereiken staat vast!

Door met sterk gesegmenteerde websites, bedrijven en initiatieven samen te werken zal Console.be en Consoletv.be een groot publiek aanspreken en tal van diensten en mogelijkheden bieden naar de gebruiker toe. Vooruitgang staat gelijk aan evolueren, iets wat ontzettend belangrijk is voor een markt als deze. Nog voor de site officieel van start gaat zijn er al tal van uitbreidingsplannen in de maak.

Naast de eerder genoemde bedrijven werkt Console.be ook nog officieel samen met Game Mania.

Consoletv.be kan nog rekenen op een nauwe samenwerking met Canal+.

Console.be en Consoletv.be maken deel uit van het Infolder.com netwerk.

###

Over Nintendo
Nintendo Co. Ltd. Of Kyoto, Japan is erkend als marktleider in de ontwikkeling van interactief entertainment Tot op heden, heeft Nintendo meer dan een biljoen video games wereldwijd verkocht, creëerde iconen zoals Mario® and Donkey Kong en lanceerde franchise zoals Pokémon en The Legend of Zelda®. Nintendo produceert en verdeelt hardware, en software voor zijn populaire spelconsoles waaronder de Nintendo 64 en Game Boy - 's werelds best verkochte video game systeem. Nintendo of Europe gevestigd in Grossostheim te Duitsland, opereert als hoofdkwartier voor Nintendo's activiteiten in Europa. Met de lancering van o.a. de Game Boy Advance in juni 2001 en de komst van de nieuwe spelconsole, de GameCube in het voorjaar 2002 bevestigt Nintendo zijn innoverend karakter in de gamerswereld, en garandeert voor ieder gamingplezier 24:7.

Over Microsoft nv
Microsoft (Nasdaq "MSFT") is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, services en internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en op welk toestel.

Over Sony Playstation
Sony PlayStation is ondertussen al meer dan 5 jaar op de markt, en op die tijd heeft Sony de markt van videogames en consoles grondig op zijn grondvesten doen daveren. Enerzijds is er de vernieuwde PSone en de krachtige PlayStation 2 die tot grootse prestaties in staat is, anderzijds zijn er de vele, gediversifieerde spellen die de mogelijkheden van beide consoles optimaal benutten. Door deze magische combinatie is PlayStation vandaag uitgegroeid tot de grootste producent op de markt van de videogames!

Over Game Mania
Bijna tien jaar geleden...
Zijn wij gestart met onze eerste winkel, gelegen op de Bredabaan te Merksem (Antwerpen).
Al snel merkten we op dat videogames meer betekenden dan enkel kinderspeelgoed. De vele mensen die intussen van videogames hun hobby hebben gemaakt vinden allemaal hun weg naar de momenteel 17 Game Mania Stores. In Oktober 2001 openen we Game Mania 18 in Heist op den Berg en in November 2001 openen we Game Mania 19 Deurne II. Ons Succes? Het ruime assortiment aan nieuwe games, verhuur en occasie. De know-how en de klantvriendelijkheid van het personeel. Maar natuurlijk ook de sfeer in de winkel zorgen ervoor dat wekelijks meer dan 10.000 mensen hun weg vinden naar: "Game Mania De nr° 1 in videogames!"

Over Infolder
Infolder begon in april 1999 als een klein project door enkele enthousiaste computer fanaten maar al snel groeide de website uit tot een toonaangevend online magazine dat over zowel soft- als hardware schreef. Met het oog op de toekomst kon het oprichten van een gevestigde handelszaak dan ook niet uitblijven en al snel stond Infolder officieel ingeschreven als online uitgeverij. De oprichters Arno en Sam Van Tilburgh kunnen rekenen op een hecht team van medewerkers en dagelijks brengt de website het allerlaatste nieuws, re- en previews inzake soft- en hardware. Van tijd tot tijd brengt met vergelijkende tests van hardware, of een exclusief interview.

Contactinfo; Sam Van Tilburgh, sam@infolder.com +32 (0)3 6675279