Gemeente Ede

Beiaardconcert op 15 augustus

Woensdag 15 augustus bespeelt Anna Maria Reverté uit Barcelona de beiaard in de toren van de Oude Kerk aan de Grotestraat. Anna Maria is inmiddels geen onbekende meer in Ede aangezien zij de Edese beiaard al meerdere malen heeft bespeeld.

Het complete programma, dat om 19.00 uur begint, is als volgt:
1. Vicenç Bou (1886-1962):
Sardana: Llevantina

2. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791):
Wiener Sonatine III
Adagio
Menuetto
Rondo

3. Franz Schubert (1797-1828):
Thema mit Variationen

4. Populaire Catalaanse melodieën:
Josep Ribas (+ 1934):
Pel teu amor, 'Rosó'
Traditional
Plou i fa sol

5. Anton Rubinstein:
Melodie in F

6. Joaquín Rodrigo:
Theme of the 'Concierto de Aranjuez'

7. Anna Maria Reverté:
Final festiu

Zoals gebruikelijk is het spel van de beiaardier weer te zien op een TV-scherm in de hal van de toren of, bij mooi weer, buiten op de luisterplaats.

Anna Maria Reverté
Anna Maria Reverté stamt uit een muzikale familie en studeerde aan het Conservatoire Supérieur de Musique in Barcelona en behaalde het einddiploma voor piano en voor solfège. In 1985 volgde zij beiaardlessen bij Maria Dolors Coll, beiaardier van het prachtige Palaca de la Generalitat de Catalunya in de Gotische wijk van Barcelona. Daarnaast kwam zij enige tijd naar Nederland en studeerde hoofdvak beiaard bij Leen van 't Hart aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Vervolgens behaalde zij haar onderwijslicentie voor pedagogische vakken aan de Universiteit van Barcelona. In 1988 volgde haar aanstelling tot beiaardier van het Palaca de la Generalitat de Catalunya in Barcelona, zetel van de Catalaanse regering. Zij concerteerde in binnen- en buitenland en behaalde diverse prijzen bij internationale beiaardconcoursen. Daarnaast is Anna Maria Reverté vice-president van 'Eurocarillon' en organiseert zij jaarlijks een groots opgezet internationaal beiaardfestival te Barcelona.

Programmaboekjes
Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen in het raadhuis op de gemeentelijke afdeling Cultuur, Kunsten en Gemeentearchief, de Openbare Bibliotheek, het Muziek- en Danscentrum Ede, het VVV-kantoor en bij de toren vóór en tijdens de concerten.Ede, 15 augustus 2001 terug naar het overzicht