Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Eendjes racen weer voor het goede doel op de vijfde Rode Kruis Duck Race

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert op woensdag 15 augustus 2001 voor de vijfde maal de Rode Kruis Duck Race in Nieuwpoort. Om 17 uur dropt Marijn Devalck duizenden eendjes in het water voor de start van een helse race naar de finish. Karel Deruwe is opnieuw peter van de actie, die is uitgegroeid tot één van de grootste familie-evenementen aan de kust. De presentatie is in handen van Johan Verstreken.

Iedereen kan meedoen. Een deelnemingsbewijs kost 200 frank en bevat een nummer dat gekoppeld is aan een eendje. De koper van het snelste eendje mag daarna met een fonkelnieuwe Ford Ka naar huis rijden. Er zijn ook andere prijzen te winnen zoals hotelverblijven in de Franse Alpen, televisies, fietsen, tickets voor wavekarten, luchtdopen, megapuzzelboxen, kinderspeelparken en gsm-pakketten. Je kan een deelnemingsbewijs kopen bij de promotieteams die de volgende weken het land doorkruisen, bij een handelaar die de actie steunt of door 200 frank te storten op het rekeningnummer 000-0000121-24. Nieuw dit jaar is dat je bij aankoop van een deelnemingsbewijs een leuke sleutelhanger cadeau krijgt.

De Rode Kruis Duck Race is een evenement voor de hele familie. Vanaf 11 uur staat Nieuwpoort helemaal in het teken van het Rode Kruis. De reddingsdiensten, de brandweer, de Seaking en het Rode Kruis zelf zorgen voor interactieve standen en initiaties. Je kan de rijsimulator testen en de tolwagen bezoeken, een alcoholtest doen, de preventiestand van de Lokale Politie Westkust en de Beverbrigade van OVAM bezoeken. Je fiets kan je gratis laten graveren. Muziekfanaten kunnen genieten van de levendige salsamuziek van `Doble Impacto' en van optredens van talrijke Vlaamse artiesten. Als afsluiter vindt op het Marktplein het concert `Tura Live' plaats. De allerkleinsten kunnen genieten van kinderanimatie met Papa Chico en een uitgebreid speelpark. Voor sportievelingen is er een klimmuur, een crash-test, demonstraties van wavekarting, zeilen, waterski en valschermspringers-para's. Ook de binnenstad en het marktplein van Nieuwpoort wemelt van animatie.

Eén van de voorbereidingen van de race, de nummering van de duizenden eendjes, is steeds weer een heel karwei. Daarom organiseert het Rode Kruis de nummering dit jaar op de zeedijk van Nieuwpoort en dat op vrijdag 10 augustus vanaf 14 uur, in aanwezigheid van alle finalisten van de wedstrijd Miss Belgian Beauty 2001. Daarnaast zullen ook de burgemeester, bekende Vlamingen, rodekruisvrijwilligers en de strandgangers een handje komen toesteken.

Brussel, 14 juni 2001