Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Martin Panman
0592-383211

Noodlanding

BEILEN. Dinsdagavond maakte een heteluchtballon een noodlanding in de berm van de A28. De stuurvrouw, kon ter nauwernood voorkomen dat de ballon in de middenberm terecht kwam. Volgens de ballonvaartster was er te weinig wind om naar een goede landingsplaats te varen.

Scooter tegen boom

ASSEN. Vannacht trof te de politie op de Zuidersingel een man aan, die gewond op de grond lag. De man, een 44 jarige Assenaar, is de macht over het stuur verloren en is met zijn scooter door een bloemperk gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Met een hoofdwond is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn helm zat nog in de buddysit van de scooter.

Auto gestolen

SCHOONEBEEK. Bij de volkstuintjes aan de Lauensteinstraat is dinsdagavond een auto gestolen. De 58 jarige eigenaar parkeerde zijn auto en liep naar zijn tuitje. Hij liet de sleutels in het contactslot zitten. Na nog geen drie minuten hoorde hij dat zijn auto gestart werd. Hij zag dat een donker gekleurde man er met zijn auto vandoor ging. De Schoonebeker hield direct een passerende auto aan en samen zetten ze de achtervolging in. Ze verloren de auto echter uit het oog. Vannacht trof de politie de gestolen auto aan. Er was een paar honderd kilometer mee gereden.

Heterdaad

ASSEN. Twee getuigen konden vannacht twee inbrekers in Assen aanhouden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek, dat de twee getuigen afkomstig uit Delft en Assen twee jongens betrapt hadden terwijl ze inbraken in een woning aan de Iepenlaan. De beide verdachten werden overgedragen aan de politie. Ze bekende sierraden en geld uit de woning gestolen te hebben. De beide verdachten van respectievelijk 16 en 14 jaar oud, tijdelijk woonachtig in Gasselte, zijn ingesloten.

Inbraak

EMMEN. Gistermiddag is er ingebroken in een woning aan de Lemzijde in Emmen. Vermoedelijk doormiddel van de flipper methode (met een stukje plastik het slot terug duwen) kon men in de woning komen. Een spaarpot werd kapot gegooid en de inhoud werd mee genomen. De 23 jarige bewoonster deed aangifte.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN. In het centrum van Emmen werd een man aangehouden voor winkeldiefstal. Getuigen hadden gezien dat een zevental meisjes telkens met goederen uit winkels kwamen en die vervolgens inleverden bij de man. In de tas van de man bleken diverse uit de winkels afkomstige goederen te zitten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich heftig. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Ook de zeven dames zijn aangehouden. De verdachten zijn allen afkomstig uit Amsterdam en variëren in leeftijd van 15 tot 19 jaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe