Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-08-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 15 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Boerakker: automobilist gewond
Een 27-jarige inwoner van Doezum is woensdagmorgen met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op de Hoge Tilweg bij Boerakker met zijn auto in botsing was gekomen met een vrachtauto. De betreffende man haalde in de richting Boerakker rijdende in een flauwe bocht naar rechts een fietser in en kwam daarbij op de linker weghelft. Op dat moment doemde voor hem de vrachtauto op die vanuit tegengestelde richting kwam. Het gevolg was een frontale botsing waarbij de Doezumer beklemd raakte in zijn auto. De brandweer heeft hem uit zijn benarde positie bevrijd. De personenauto is total loss. De vrachtauto raakte tevens beschadigd. De 23-jarige chauffeur, een inwoner van Leek, kwam met de schrik vrij. De weg is enkele uren gestremd geweest. Het verkeer is omgeleid.

Holwierde: kind verdronken
Een 2-jarig meisje is dinsdagmorgen voor haar woning aan de Hoofdweg in Holwierde verdronken, nadat zij met haar fietsje in de sloot was gereden. Reanimatie door buurtbewoners die het meisje vermoedelijk kort na het ongeval ontdekten mocht niet meer baten. In het ziekenhuis in Groningen werd de dood vastgesteld.

Usquert: inbraak kantine tennisclub
Dinsdag werd bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in de kantine van de tennisclub in Usquert. Bleek een raam te zijn geforceerd, waarna onbekende de koel en vrieskist hadden opengebroken Vermist wordt snoepgoed en frisdrank. Vermoedelijk was de inbraak al eerder gepleegd.

Grootegast: inbraak bibliotheek/sociale dienst
In het gebouw waarin de bibliotheek en de sociale dienst zijn ondergebracht aan de Hoofdstraat in Grootegast is dinsdagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te vernielen. Het hele gebouw is doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: motorrijder breekt been
Bij een ongeval op de rotonde van de Abraham Kuijpersingel en de Woldweg in Hoogezand heeft een 37-jarige motorrijder uit Veendam zijn been gebroken. De motorrijder haalde vlak voor de rotonde een personenauto in , waarna hij hard moest remmen. Hierdoor verloor hij de controle over het voertuig en botste op de rotonde tegen een metalen schrikhek. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Winschoten: brand container
Op de Torenstraat heeft de politie afgelopen nacht twee jongens van 17 en 19 jaar aangehouden. Beide heren hadden zich schuldig gemaakt aan brandstichting van en container achter een hotel. Bovendien was door de beide verdachten een fiets vernield, die zij tegen de muur van het hotel kapot gooiden. Op aanwijzing van getuigen konden de beide verdachten in de omgeving worden aangehouden. Ze zijn voor de nacht ingesloten in een politiecel.

Groningen: man bedreigt prostituee
Een 39-jarifge man uit Kollum is dinsdagavond aangehouden in een kamer van een prostituee aan de Vishoek. De man had na een bezoek aan de 28-jarige vrouw ruzie gekregen en vervolgens geld weggenomen van de vrouw. Hierbij werd de vrouw door hem bedreigd en geslagen en bovendien werd een kamerscherm door de man vernield. Agenten hielden de man in het pand aan. Hij werd voor onderzoek ingesloten.

Groningen: belediging
Een 29-jarige man uit Groningen werd dinsdagmiddag in de Gelkingestraat bekeurd door een politieman. De verdachte reed in verboden richting in de Gelkingestraat en kreeg een boete uitgereikt. Hierbij gedroeg de man zich zeer opstandig tegen de agent en begon hem vervolgens tegenoverstaan van het publiek op straat uit te schelden. De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg vervolgens nog een boete van F 500,- uitgereikt voor belediging.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)