Politiebericht Flevoland: gehele regio 15-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 251

Getuigenoproep
ALMERE De politie zoekt getuigen van een straatroof op het Spoorbaanpad (Almere-Buiten) in de buurt van de supermarkt op woensdagavond 8 augustus tussen 20:30 en 21:00. Vier jongens (14, 15 en twee van 16 jaar) uit Almere werden daar bedreigd door twee onbekende mannen/jongens met een vuurwapen. De daders beroofden de 16-jarige jongen die op een scooter zat, en wilden vervolgens de scooter ook meenemen. Na een aantal pogingen om de scooter te starten, gingen de twee verdachten op de scooter ervandoor. De politie stelt het op prijs als getuigen zich melden bij het politiebureau of via 0900-8844.

Kort afgesloten weggedeelte
ALMERE Eén weghelft van de Markerdreef werd dinsdagmiddag kort afgesloten, zodat de brandweer het andere weggedeelte kon schoonspuiten. Olie was namelijk gelekt uit een auto die kort daarvoor in brand had gestaan (brandje onder de motorkap). (Meer informatie niet bekend.)

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE In de Dravik werd woensdagnacht een 48-jarige automobilist uit Zeewolde betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte blies 560 ug/l (1,27 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en de verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur.

Autobrand
LELYSTAD Bij een autobrand leidde de politie het verkeer bij de A6-afrit (van de oostbaan) in goede banen. Na een waarschuwing van een andere weggebruiker had de 33-jarige Amsterdammer op tijd zijn auto kunnen verlaten. De brandweer bluste de brand en de auto is afgesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend.