Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2001
Persberichten, districten Stad Utrecht 09.05 uur

Vrouw overleden

UTRECHT De jonge vrouw die in de nacht van maandag op dinsdag op de Joseph Haydnlaan werd aangereden, is dinsdagochtend in het UMC aan haar verwondingen overleden. De identiteit van de vrouw is inmiddels bekend; het gaat om een 19-jarige vrouw uit Duitsland.

Utrechter meegesleurd door bromfiets

UTRECHT - Dinsdagavond omstreeks tien over elf reed een 16-jarige bromfietsbestuurder op het Lucasbolwerk in op een 18-jarige inwoner van Utrecht. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd.

De 18-jarige Utrechter stond midden op de weg, vermoedelijk omdat hij wilde oversteken. Een politieagent die naar de bromfietsbestuur en zijn medepassagier keek, omdat zij zonder helm reden, zag dat de bromfietsbestuurder vol op het slachtoffer in reed en enkele meters werd meegesleurd. Een omstander, bijna afgestudeerd arts, bekommerde zich om het slachtoffer, zodat een politieagent die ter plaatse was direct de bromfietsbestuurder en bijrijder, eveneens woonachtig in Utrecht, kon aanhouden.

Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. De gewonde jongeman is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Snelheidscontrole

UTRECHT Dinsdagochtend heeft de politie van elf tot kwart over twaalf aan de Eykmanlaan een snelheidscontrole gehouden. 332 Voertuigen werden gecontroleerd. Daarvan reden 70 voertuigen sneller dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Aangestoken brand na inbraak
UTRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half één is brand uitgebroken in een loods aan het Strijkviertel.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de brandweer al bezig met het blussen van de brand. Uit een eerste onderzoek bleek dat in het pand vermoedelijk was ingebroken. Waarschijnlijk heeft men na de inbraak het pand in brand gestoken.

De loods brandde volledig uit en een naastgelegen pand liep rookschade op. De technische recherche van de politie onderzoekt de zaak.

Minderjarige bromfietsbestuurder

VLEUTEN - Dinsdagmiddag omstreeks vier uur zag een politieagent op de Louis Pasteurlaan een bromfietser zonder helm rijden. De jongeman, een inwoner van Vleuten, werd staande gehouden en bleek 14 jaar oud te zijn. Hij kreeg een aantal bekeuringen, waaronder voor het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. De ouders van de jongen zijn door de politie in kennis gesteld.

Aanrijding Catharijnesingel
UTRECHT - Dinsdagavond om half zeven raakte bij een botsing tussen twee autos op de kruising van de Catharijnesingel met het Moreelsepark een 28-jarige vrouw uit Amersfoort gewond.
Een 55-jarige vrouw uit Maarssen reed in haar auto op het Moreelsepark en wilde bij groen licht de kruising oversteken. Vanaf het Vredenburg kwam een 27-jarige automobilist uit Den Haag de kruising oprijden, hij negeerde het verkeerslicht dat voor hem op rood stond. De 28-jarige vrouw die bij hem in de auto zat, had na de aanrijding pijn in haar buik en hoofd en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de aanrijding werd een verkeersbord en een voetgangerslicht omver gereden.

Aanrijding Adelaarstraat
UTRECHT Drie autos waren dinsdagavond om zes uur betrokken bij een aanrijding op de Adelaarstraat. De voorste auto moest remmen voor een auto die rechtsaf sloeg. De achterste auto kon niet op tijd remmen en reed tegen de tweede auto aan die op zijn beurt tegen de eerste aanreed.