Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.20 uur
Dronken bestuurders van de weg gehaald

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee dronken bestuurders van de weg gehaald.
Omstreeks middernacht zagen surveillerende agenten dat een automobilist tegen het verkeer in de Teut op reed. De 22-jarige Amersfoorter werd aangehouden en bleek een alcoholpromillage van 0,8 in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van twee uur. Ook werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich niet aan de verkeersregels had gehouden. Een uur later werd op de Schuilerburgerweg een automobilist van 24 jaar uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek eveneens teveel gedronken te hebben: 1,10 promille. Een rijverbod en een boete van 900 gulden was zijn deel.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Aan de Ringweg Randenbroek werden dinsdagmiddag tussen twee uur en half vier passerende automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun autogordels. Er werden 35 processen-verbaal uitgeschreven aan bestuurders en/of inzittenden die zonder gordel in hun auto zaten.

Man wil met gestolen pas betalen

AMERSFOORT Omstreeks vijf uur dinsdagmiddag werd een man betrapt toen hij in een winkel aan de Utrechtsestraat een computer probeerde te kopen met een gestolen credit card. Het personeel van de winkel vertrouwde de man niet en belde de politie. Bij onderzoek op het bureau bleek de 21-jarige Amersfoorter niet de rechtmatige eigenaar van de credit card te zijn waarmee hij wilde betalen. De man werd ingesloten voor verhoor.