Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur
Van de snelweg gehaald

MAARSSEN De politie heeft dinsdagmorgen een 56-jarige bromfietser van de A2 gehaald. Toen de politie ter plaatse kwam was de man al door een taxichauffeur langs de kant van de weg gezet.

De bromfietser, afkomstig uit Tiel, verklaarde op weg te zijn naar Amsterdam maar was verdwaald. De man heeft een bekeuring gekregen en is door de politie de snelweg afgeleid.

Aanhouding

WOERDEN Een 35-jarige man uit IJsselstein is dinsdagmiddag op het station in Woerden aangehouden op verdenking van een vlak daarvoor gepleegde inbraak in een woning aan de Van der Valk Boumanlaan. De man had diverse goederen in zijn bezit die uit de woning werden vermist. De man is ingesloten.

Aangehouden na vernieling en mishandeling

MAARSSEN Een 44-jarige inwoner van Maarssen is dinsdagavond aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Bij zijn aanhouding gaf hij een politieman een kopstoot die daardoor een hersenschudding opliep.

De politie werd naar de horecagelegenheid aan de Kaatsbaan gestuurd omdat een aantal bezoekers een werknemer van een beveiligingsbedrijf zou lastig vallen. Daarbij zou ook een buitenspiegel van zijn auto vernield zijn.

Toen de politie ter plaatse kwam werd duidelijk dat de 44-jarige man mogelijk verantwoordelijk was voor de vernieling. De man gaf direct aan mee te willen werken en mee te gaan naar het bureau. Vlak daarna gaf hij een politieman een kopstoot. Met enige moeite konden collegas vervolgens de man boeien om mee te nemen. Aangezien hij zich verzette werden enkele klappen met de wapenstok gegeven. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.