Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.40 uur
Vrouw rijdt van dijk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 14 augustus, omstreeks half twee in de middag reed een 72-jarige inwoonster van Leusden over de Groeneweg. De vrouw reed op haar fiets van de dijk af naar beneden en reed in een bocht vervolgens rechtdoor, waarna zij ten val kwam. Vermoedelijk was het slachtoffer bevangen door de warmte. Zij werd met schaafwonden en vermoedelijk een hersenschudding met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort.

Controle waterverkeer, inbeslagname boot

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 14 augustus werd door de politie tijdens de middag gecontroleerd op het waterverkeer in de omgeving van Bunschoten. Tijdens de controle werden diverse processen-verbaal opgemaakt. Er werd geverbaliseerd voor het niet gebruiken van de zogenaamde dodemansknop, voor het varen zonder geldig vaarbewijs en voor het overschrijden van de vaarsnelheid. De laatste schipper, een 41-jarige inwoner van Eemnes, moest worden achtervolgd. De man kwam uit de richting van Huizen gevaren met een snelheid van ruim boven de 60 km/h terwijl ter plaatse een maximum snelheid geldt van 20 km/h.

De schipper kon bij de Eemhof gestopt worden. Tegen de schipper werd proces-verbaal opgemaakt. Bij onderzoek van de boot bleek deze vermoedelijk gestolen te zijn in juli in België. De boot werd na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de boot.