Gemeente Haarlem

Café Praag drie dagen eerder dicht

Burgemeester past horecasanctiebeleid toe na twee keer geluidsoverlast

Burgemeester Pop heeft besloten café "Praag", gevestigd aan de Spekstraat 8, een sanctie op te leggen, omdat het café binnen een half jaar tweemaal de bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften heeft overtreden.

De sanctie is dat de ontheffing sluitingstijden voor een periode van 3 dagen wordt ingetrokken. De overtredingen die geleid hebben tot de opgelegde sanctie zijn verstoringen van de openbare orde (geluidsoverlast) in de vroege ochtend van zondag 18 februari 2001 en in de vroege ochtend van maandag 23 juli 2001.

Dit betekent dat café Praag op donderdag(nacht) 23 augustus om 00.30 uur sluit in plaats van 02.00 uur en op vrijdag(nacht) 24 augustus en zaterdag(nacht) 25 augustus om 01.00 uur sluit in plaats van 04.00 uur.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een half jaar volgt een (bestuurlijke) sanctie.