Politiebericht Eindhoven e.o. 15-08-2001

1ePersberichtwoensdag15augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Dinsdagavond rond 20.25 uur is op de Willemstraat een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij spuugde daar op een stilstaande politieauto. Bij verdachte is een flesje CS-gas aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagavond rond 21.40 uur zijn op de Pieter Lastmanstraat twee mannen, 43 en 45 jaar oud, uit Eindhoven en Amsterdam aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de mannen daar uit een brandgang kwamen gelopen. Bij controle bleek dat de Eindhovenaar en Amsterdammer een cachetje verdovende middel in het bezit had. De verdovende middelen zijn inbeslaggenomen. Tegen verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmorgen om 1.45 uur is op de Boschdijk een 39-jarige bromfietser uit Best aangehouden. Hij droeg geen helm en viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,85 pro mille. Zijn bromfietscertificaat is ingevorderd. De man was niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Garagebox uitgebrand
Dinsdagavond brandde een garagebox op de Penningstraat uit. De brandweer bluste de brand. Op advies van de milieudienst en brandweer is het binnenterrein afgesloten in verband met het vrijkomen van asbest. De politie stelt een onderzoek in naar oorzaak brand.

Helmond: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 6.15 uur is in een woning op de Past. Van Leeuwenstraat een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging met een mes van een 6- jarig meisje, op de Venuslaan op zondag 15 juli jl. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 19.25 en 21.10 uur is op de Houtse Parallelweg een snelheidscontrole gehouden. 302 voertuigen zijn gecontroleerd. 56 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u.

Someren: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 14.55 uur raakte bij een aanrijding op de Laan ten Roode een 82-jarige fietster uit Someren gewond. Zij fietste daar, komende van een uitrit, de weg op en liet niet de van links komende 25-jarige automobiliste uit Someren voor gaan. De fietster klaagde over hoofdpijn.

Aarle-Rixtel: Verkeerscontrole
Dinsdag is op de Dorpsstraat een controle gehouden op het doorgaande vrachtverkeer. 14 vrachtwagen zijn gecontroleerd. Een kreeg een proces-verbaal voor het negeren van de geslotenverklaring voor vrachtwagens.

Maarheeze: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag rond 13.20 uur is van een 61-jarige vrouw uit Hamont haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Smits van Oyenlaan. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zat een pasje, ruim honderd gulden en persoonsbescheiden.

Someren: Voetgangster gewond
Dinsdagavond rond 18.05 uur liep een 7-jarige meisje uit Someren plotseling de Lieropsedijk op. Zij wilde deze oversteken en had vermoedelijk niet gezien dat vanuit de richting Someren een 52-jarige automobiliste uit Someren kwam gereden. Het meisje liep tegen de voorzijde van de auto en raakte daarbij gewond aan haar been en hoofd. Zij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur is op de Luikerweg, buiten de bebouwde kom, een snelheidscontrole gehouden. 606 voertuigen zijn gecontroleerd. 10 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Na de middag tussen 14.00 en 16.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Europa-laan, binnen de bebouwde kom. Van de 352 gecontroleerde voertuigen reden er 71 sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Woensdagmorgen rond 5.10 uur ging het alarm van een bedrijf op de Dragonder af. Bij controle bleek dat aan de zijkant van het pand een ruit was vernield. Uit het pand verdween een computer.

Veldhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagmorgen rond 0.25 uur zijn op de Vooraard twee mannen, 27 en 30 jaar oud, uit Veldhoven aangehouden. Zij hadden daar met elkaar gevochten. De 30-jarige man liep daarbij een hoofdwond. Na behandeling daarvan, zijn de verdachten voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.