Provincie Zuid-Holland

15-08-2001

Connexxion wint aanbesteding openbaar vervoer in Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee

De eerste aanbesteding van het openbaar vervoer in Zuid-Holland is gewonnen door connexxion. De aanbesteding ging over het gebied van de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee. Volgens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) heeft connexxion de beste offerte ingediend voor het verrichten van het openbaar vervoer in het concessiegebied. Daarmee verkrijgt connexxion het recht om in de periode van 1 januari 2002 tot en met 31 december 2007 het openbaar vervoer in dit gebied te verzorgen.

In de gekozen offerte staan een groot aantal voorstellen die het openbaar vervoer in dit gebied de komende 6 jaar verder gaan verbeteren. Zo zal er in de spitsuren al er een groot aantal extra sneldiensten gaan rijden op o.a de volgende trajecten:
* van Oud-Beijerland naar Dordrecht

* van Numansdorp naar Rotterdam

* van Middelharnis naar Rotterdam

Ook op de bestaande sneldienstverbindingen naar Rotterdam Zuidplein zullen zowel in de ochtend- als in de middagspits meer bussen gaan rijden. Daarmee wordt de kans op een zitplaats vergroot: op lange ritten over de snelweg behoort staan in de bus straks tot het verleden. Verder zal de directe busdienst naar Rotterdam Alexander worden verbeterd. Deze busdienst gaat niet alleen overdag maar ook 's avonds rijden. Speciaal voor scholieren komt er een directe busverbinding vanuit 's Gravendeel naar de scholen in Oud-Beijerland. Met al deze voorstellen wordt de dienstregeling in dit gebied met bijna 13% uitgebreid.

Naast deze extra's in de dienstregeling wordt ook de kwaliteit van het openbaar vervoer verder verhoogd. Zo belooft connexxion in de Hoeksche Waard op korte termijn met een groot aantal nieuwe lagevloerbussen te gaan rijden, die zullen worden voorzien van een roetfilter. Daarmee zijn deze bussen beter toegankelijk, ook voor ouderen en mensen met kinderwagens of zware bagage. Met de roetfilter behoren stank en zwarte rookpluimen tot het verleden.