Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-08-2001

CNV Metaal en elektro: Vivendi zet werknemers Rossmark Almelo in de kou

De vakbonden zijn woedend op metaalbedrijf Vivendi, omdat zij een kansrijke doorstart van een van haar dochterbedrijven onmogelijk lijkt te maken. Het gaat om de Almelose vestiging van Vivendi-dochter Rossmark, waar 57 mensen werken. De bonden hebben vanmorgen het personeel geïnformeerd en dreigen nu op korte termijn met acties.

Vivendi-dochter Rossmark maakt onderdelen voor
waterzuiveringsinstallaties. Eind vorig jaar werd bekend dat er een omvangrijke reorganisatie zou plaatsvinden bij de vestigingen in Oldenzaal, Zoetermeer en Almelo. De vestigingen in Oldenzaal (160 werknemers), Zoetermeer (60 werknemers) zouden gesloten worden, terwijl in Ede een nieuwe, kleinere vestiging geopend zou worden. Voor de vestiging in Almelo zouden verschillende opties bekeken worden: sluiten, verkopen of doorstarten middels een management-buy-out. Voor de werknemers is inmiddels een sociaal plan afgesproken.

De mogelijkheden van de doorstart zijn in de tussentijd intensief onderzocht door een team van leidinggevenden in Almelo. Volgens de vakbonden ligt er een goed plan, waar ook de banken achter staan. De doorstart biedt werk aan 32 werknemers in Almelo (van de in totaal 57). Daarnaast kunnen zo'n twintig mensen in dienst worden genomen die in Oldenzaal hun baan kwijtraken.
Gisteren liet Vivendi echter plotsklaps weten geen heil te zien in de doorstart. Het bedrijf is niet bereid om de werknemers een werkgarantie te verstrekken van hooguit een jaar. "Heel vreemd, want volgens deskundigen en ook volgens de banken is er een goed plan met perspectief. Vivendi laat haar werknemers in Almelo mooi in de kou staan", vindt CNV Metaal en elektro.

De bonden zijn nu van plan om de doorstart, via acties, alsnog af te dwingen. Vanmiddag is daarover opnieuw een personeelsbijeenkomst. Vivendi Water is een divisie van Vivendi Environment, een beursgenoteerd bedrijf met een jaarlijkse omzet van zo'n 20 miljard gulden, waar wereldwijd zo'n 70.000 mensen werken.

Nadere inlichtingen:

Wim Nattekaas, CNV BedrijvenBond
0529-454545
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244