Afzender: jan-willem.maas@kvad.nl

Contactpersoon: Jan-Willem Maas

Gemeente Nijmegen kiest K+V Van Alphen

Datum: 15-08-2001

Gemeente Nijmegen kiest voor maatwerk intranet toepassing van K+V Van Alphen.

Vanaf heden werkt K+V Van Alphen automatiseringsdiensten te Rotterdam (www.kvad.nl) in opdracht van de gemeente Nijmegen aan de realisatie van een maatwerk intranet toepassing voor het Loket Burgerzaken.

Het doel van de eerste fase is het aanmoedigen van het gebruik van voorzieningen door inwoners van de Gemeente Nijmegen. Het komt nu regelmatig voor dat inwoners bepaalde subsidies en voorzieningen mislopen terwijl zijn daar wel recht op hebben.

Het raadpleeg- en signaleringsysteem gaat gebruikt worden bij het Loket Burgerzaken. De medewer-ker van het Loket kan zodoende de inwoner wijzen op de mogelijkheden van voorzieningen waarvan nu door de inwoner geen gebruik wordt gemaakt. Het gaat om voorzieningen zoals kwijtscheldregelingen, de Nijmegenpas en huursubsidie.

De betreffende intranet toepassing is de eerste stap op weg naar een volledig op Internet technologie gebaseerde Back Office voor de Afdeling Burgerzaken. De applicatie wordt gerealiseerd met ASP (Active Server Pages) en maakt gebruik van een bestaande Oracle database. XML speelt hierbij een pro-minente rol.

K+V Van Alphen automatiseringsdiensten

Hofplein 33

3011 AJ

Rotterdam

Telefoon: 010 - 412 14 33