Ministerie van Defensie

Wereldkampioen Dennis Bekkers

Nederland op gedeelde vierde plaats bij MWK Taekwondo

15-08-2001

Het 13e Militaire Wereldkampioenschap Taekwondo in Woensdrecht is dinsdagmiddag succesvol afgesloten. Het team van Korea, de bakermat van Taekwondo, werd eerste met vijf keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Het Nederlandse militaire team kon met een welverdiende gedeelde vierde plaats (éénmaal goud en tweemaal zilver) terugkijken op een geslaagd toernooi. Als eerder gemeld won Dennis Bekkers goud en gingen Dennis Mollet en Sylvia Janssen ieder met een zilveren medaille naar huis.

Tijdens de afsluitingsceremonie kreeg de vliegbasis symbolisch een prijs voor de beste organisatie van een militair wereldkampioenschap ooit. Met de overdracht van de vlag van de Internationale Militaire Sportfederatie werd bekend gemaakt dat Amerika het organiserende land is voor het wereldkampioenschap in 2002.

Traditioneel werden tijdens de afsluiting diverse ´awards´ uitgereikt. De prijs voor het beste mannelijke team ging naar Korea. China won de prijs voor het beste vrouwelijke team. Marco Scheiterbauer uit Duitsland won de prijs voor de beste mannelijke atleet. Zhu Linfang uit China mocht zich de beste vrouwelijke taekwondoka noemen. De sportiviteitsprijs ging naar de Amerikaan David Barlett.